Atšalus nakvynės namai beveik pilni

Atšalus nakvynės namai beveik pilni

Nesibaigianti pandemija ir atšalę orai apsunkino ir Klaipėdos miesto nakvynės namų darbą. Į šią įstaigą atvykstančių žmonių vis daugėja, o vietų skaičius - ribotas.

Nakvynės namai, teikiantys apgyvendinimo, intensyvios krizių įveikimo pagalbos įvykio vietoje, sociokultūrines ir laikino apnakvindinimo saugios nakvynės namuose paslaugas, šiuo metu dirba itin intensyviai.

"Dirbame tikrai įtemptai. Padidėjusius darbo krūvius lėmė tiek atšalę orai, tiek ir bendra pandeminė situacija", - kalbėjo Nakvynės namų direktorė Alma Kontrimaitė.

"Nakvynės namuose turime 60 vietų, iš kurių 54 jau yra užpildytos. Dar esame nusimatę palikti patalpas naujai atvykstančių žmonių saviizoliacijai. Laikino apnakvindinimo paslaugas Dubysos gatvėje šiuo metu teikiame 5 asmenims saviizoliacinėmis sąlygomis. Vienoje patalpoje, kurioje gali gyventi 3 žmonės, atvykusieji 14 dienų gyvena po vieną", - apie pasikeitusią naujai atvykstančių žmonių apgyvendinimo tvarką pasakojo direktorė.

Jeigu su greitąja pagalba arba policija atvežtas naujas asmuo yra blaivus, pirmiausia įstaigos darbuotojai įvertina tuo metu esančią situaciją dėl laisvų vietų. Jeigu jų yra - laikino apgyvendinimo ar apnakvindimo paslauga saviizoliacijos sąlygomis yra suteikiama iš karto.

"Mes neturime testų, kad galėtumėme sužinoti, ar naujai atvežtas asmuo nėra užsikrėtęs virusu. Greitoji pagalba, jeigu ji pati atveža, taip pat nedaro šiems žmonėms greitųjų testų dėl COVID-19.

Juos daro tik tokiu atveju, jei asmeniui reikalinga medicininė pagalba ir jis naudojasi ligoninių paslaugomis.

Tada iš ligoninės pas mus šie žmonės grįžta su jau padarytais testais. Tačiau visi kiti asmenys, atvežami į Nakvynės namus, nėra testuojami", - apie bendrą tvarką kalbėjo pašnekovė.

Jeigu tokiam gyventojui per 14 saviizoliacijos dienų nepasireiškia jokie galimo viruso simptomai arba karščiavimas, jis yra perkeliamas gyventi kartu su visais kitais bendruomenės gyventojais bendrose patalpose.

"Tačiau atvežami neblaivūs asmenys, kuriems reikalinga saugios nakvynės paslauga, priimami tik su medicininėmis pažymomis, patvirtinančiomis, kad tokiam žmogui užtenka tik išsiblaivyti. Tai yra viena iš sąlygų, kuri numatyta mūsų tvarkos apraše. Tada mes galime suteikti savo paslaugas tokiam gyventojui ir karantino laikotarpiu", - teigė A. Kontrimaitė. Tokiems asmenims Nakvynės namuose yra skirtos 8 vietos.

Laikino apnakvindinimo paslauga šiuo metu teikiama 24 valandas per parą. Taip pat Nakvynės namai kartu su Maisto banku pasirūpina savo gyventojų maitinimu.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder