Atidaromas atnaujintas „Meridianas“

Atidaromas atnaujintas „Meridianas“

Atstatytas Klaipėdos miesto simbolis burlaivis „Meridianas“ ketvirtadienio pavakarę atveria duris lankytojams. Laive įrengta ekspozicija, kuri supažindina su „Meridiano“ istorija, jo kelionėmis, burlaivio sandara, įvairiais jūriniais prietaisais. Vakarais laive veiks prabangus restoranas.

Prieš pora metų Klaipėdos simboliu vadinamo burlaivio „Meridianas“ būklė buvo itin bloga – teigiama, kad prieš 66-erius metus statytas laivas galėjęs bet kuriuo metu nuskęsti.

Po apie metus trukusio išorės remonto doke burlaivis grįžo į savo vietą Danės upėje. Vidaus patalpoms įrengti prireikė dar metų. Laivas remontuotas pagal senuosius brėžinius, siekta išsaugoti kuo daugiau autentiškų detalių. Darbai kainavo apie 7 mln. litų.

Laivo denyje įrengta ekspozicija, supažindinanti su Meridiano istorija, jo aplankytais uostais, eksponuojami autentiški laivo daiktai, grąžinti žmonių arba rasti Danės upės dugne, ruošiant krantinę atstatytam laivui švartuoti. Apatiniame denyje vakarais veiks jūrinės tematikos restoranas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder