Asta Dirgėlienė - administracijos direktoriaus pavaduotoja

Asta Dirgėlienė - administracijos direktoriaus pavaduotoja

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius jau turi du pavaduotojus. Ketvirtadienį miesto Taryba patvirtino Astos Dirgėlienės kandidatūrą.

A. Dirgėlienė, pasak jos pačios, gimė, augo ir mokėsi Klaipėdoje, laiko save antros kartos miesto gyventoja. Baigusi bakalauro ir dvejas magistro studijas, susijusias su pedagogika, ugdymu.

Nuo 2000 m. A. Dirgėlienė dirbo Klaipėdos universiteto Tęstinių studijų institute projektų vadove, per 14 darbo metų rengė įvairius projektus, taip pat ir finansuojamus ES.

2014 m. sausį pradėjo vadovauti Klaipėdos lengvosios atletikos mokyklai, o nuo 2017 m. sausio iki šiol vadovauja "Gintaro" sporto centrui.

Savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis teigė, kad tai - kvalifikuotas, turintis rimtą patirtį žmogus.

Kandidatūros buvo ieškota gana ilgai. Pirmasis G. Neniškio pavaduotojas Andrius Dobranskis pareigas pradėjo eiti dar birželio 10 d.

"Ilgai tos paieškos vyko. Matėme, kad komandoje trūksta žmogaus, kuris būtų kompetentingas, jau nekalbant apie tai, kad trūksta moters tarp dviejų vyrukų. Tai labai kvalifikuotas ir patyręs žmogus socialiniuose reikaluose ir kultūroje, vadovavo pirmajai "Europiadai" Klaipėdoje, kuravo sporto sritį. Dėl kvalifikacijos nėra jokių abejonių", - apie A. Dirgėlienę kalbėjo G. Neniškis.

Tarybos narė Ligita Girskienė suabejojo A. Dirgėlienės kompetencija - neva Klaipėdos baseine yra A. Dirgėlienės iniciatyva nupirktas įrenginys, kuris yra nenaudojamas.

A. Dirgėlienė patikino, kad įrenginys - hidrokanalas - priklauso ne jos vadovaujamam "Gintaro" sporto centrui, o juo buvo naudotasi pagal sudarytą tvarkaraštį.

Nina Puteikienė, Alina Velykienė domėjosi A. Dirgėlienės požiūriu į padėtį kultūros srityje, "Kultūros fabriko" veiklą, planuojamais darbais ir ambicijomis, tačiau A. Dirgėlienė susilaikė nuo platesnių atsakymų motyvuodama tuo, kad dar turi aptarti būsimos veiklos sritis su kitu pavaduotoju ir geriau susipažinti su situacija.

Sauliui Budinui kilo klausimas dėl kandidatės pasiryžimo dirbti administracijoje - esą kai kur dirbta po 2-3 metus, tad ar A. Dirgėlienė dirbs Savivaldybėje visą kadencijos laiką. Pati kandidatė patikino, kad eina dirbti ryžtingai nusiteikusi.

Slapto balsavimo metu A. Dirgėlienės kandidatūrai buvo pritarta, tačiau nedidele persvara - už balsavo 16 politikų, prieš - 13, susilaikė 1.

Taip pat A. Dirgėlienei, kaip ir A. Dobranskiui, buvo paskirtas 40 proc. priedas prie atlyginimo už papildomų užduočių atlikimą, kai dėl to viršijamas įprastas darbo krūvis arba kai vykdomos pareigybės aprašyme nenumatytos funkcijos.

Darbą Savivaldybės administracijoje A. Dirgėlienė pradės rugsėjo 17 d.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder