Arvydas Cesiulis buvusiam savo studentui pasiūlė "atvėsti"

Arvydas Cesiulis buvusiam savo studentui pasiūlė "atvėsti"

Klaipėdos miesto tarybos narė Vaida Raugelė Savivaldybės etikos sargų nori paklausti, ar Klaipėdos vicemero Arvydo Cesiulio bendravimo su aktyviu miesto sporto bendruomenės nariu Vaclovu Gedvilu forma ir tonas neperžengia politiko etikos normų ribų.

Miesto politikei užkliuvo vicemero įrašas socialiniame tinkle: "Vaclovai, labai gaila, tačiau Tu gyveni tarp realybės ir fantazijų, atvėsk ir pailsėk ir be tavęs geri darbai neišvengiamai bus padaryti."

V. Raugelė, be šio, Etikos komisijai siūlo apsvarstyti ir dar tris A. Cesiulio elgesio ir pasisakymų epizodus.

"Manau, kad pirmiausia reikėtų įvertinti A. Cesiulio tiesioginį raginimą neteikti V. Gedvilo kandidatūros į darbo grupę, kuri buvo sudaroma miesto sporto sistemos reformai parengti ir finansavimo klausimams spręsti", - mano V. Raugelė. Anot jos, galiausiai į darbo grupę nebuvo įtrauktas nė vienas sporto bendruomenės narys, o sporto finansavimo reformą rengia tik administracijos valdininkai.

A. Cesiuliui V. Raugelės, su kuria jie tiek metų buvo kartu politikoje, pozicija atrodo labai keista. Abu politikai kartu buvo net trijose partijose, su tuo pačiu Vytauto Grubliausko komitetu laimėjo savivaldos rinkimus.

"Kodėl ji tiesiog nepaklausė, nepabandė išsiaiškinti, tačiau tai jau jos teisė. Ji taip išpreparavo ir pateikė, koks aš esu agresyvus tipas", - su mestais kaltinimais nesutinka A. Cesiulis.

"Mano buvęs studentas"

"Skundo dar nemačiau, perskaičiau tik internete.

Kažkas paėmė iš konteksto, susirašinėjimo tam tikrus elementus ir bando pateikti tai kaip mano siekį dominuoti.

Tai kažkokia nesąmonė ir aš su tuo absoliučiai nesutinku, - "Vakarų ekspresui" sakė A. Cesiulis. - Jis mano buvęs studentas (V. Gedvilas - aut. past.), bendravome, susirašinėjome. Išsiskyrė nuomonės žiūrint į tuos pačius dalykus ir reiškinius."

"Universitetą baigiau gal prieš du dešimtmečius, tačiau džiaugiuosi, kad toliau turiu gerą dėstytoją A. Cesiulį, kuris neleidžia pamiršti, kad mokytis reikia visą gyvenimą", - su humoru į situaciją žvelgia V. Gedvilas, kuris yra ir Klaipėdos miesto sporto tarybos pirmininko pavaduotojas.

V. Gedvilas pastebi, kad problema yra ne bendravimo tonas ar tai, iš kokio konteksto yra paimami pasisakymai, o tai, kad mieste nėra girdimas sporto bendruomenės balsas.

"Sporto tarybos daugumą sudaro biudžetinių įstaigų atstovai, kurie yra priversti sutikti su administracijos, kuri juos finansuoja, pozicija. Dabar rengiamas projektas dėl finansavimo sportuojančių vaikų krepšelio principu, tačiau privatiems sporto klubams dalyvauti šiame procese neleidžiama", - pagrindinę diskusijų tarp jo ir A. Cesiulio priežastį įvardija V. Gedvilas.

Anot jo, kova vyksta dėl tikrai didelio kąsnio - Savivaldybė vaikų ir jaunimo sportui kasmet skiria po 7 milijonus eurų. Pavyzdžiui, vidutinis beveik šešiasdešimties Savivaldybei priklausančio "Viesulo" sporto centro sporto trenerių bruto ("ant popieriaus") darbo užmokestis siekia beveik 2 000 eurų. Todėl privatūs sporto klubai siekia, kad miesto biudžeto pinigai būtų skirstomi pagal aiškius kriterijus ir sportuojančių vaikų skaičių, neproteguojant sporto klubų pagal tai, ar jie priklauso Savivaldybei, ar ne.

Bebrų principai

"Sporto klausimais pradėjau domėtis neseniai, tačiau matau, kad čia sprendimai priimami senoviniais "tarybinių bebrų" metodais, ir tai akivaizdžiai parodo valdininkų bendravimo tonas", - sako V. Raugelė. Anot jos, ji pirmą kartą kreipėsi į Etikos komisiją ir tai nėra kažkoks politinis revanšas.

"Nieko asmeniško, nenoriu nieko įrodinėti, paprasčiausiai etikos sargai turi aiškiai pasakyti, ar taip bendrauti yra normalu.

Nekalbu apie politikų tarpusavio bendravimą, tegul nors ir kėdėm apsimėto.

Tačiau čia yra visuomeninių organizacijų atstovai, miestiečiai", - iečių laužyti neplanuoja V. Raugelė.

V. Gedvilas sako, kad rankų nuleisti taip pat neketina. Nors privatūs sporto klubai pradiniame etape yra atriboti nuo finansavimo reformos projekto rengimo, jis žada į procesą vėl aktyviai įsijungti, kai jau parengtas dokumentas bus pradėtas svarstyti Savivaldybės tarybos komitetuose.

"Tikrai nenorime, kad miesto Taryba be kalbų, kaip neretai būna Klaipėdoje, patvirtintų valdininkų parengtą projektą, neišgirdusi privačių sporto klubų siūlymų ir nuomonės", - atvėsti nesiruošia V. Gedvilas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder