Arūnas Barbšys išsaugojo vicemero postą

Arūnas Barbšys išsaugojo vicemero postą

Klaipėdos miesto taryba pirmadienį nusprendė, kad Tarybos narys, konservatorius Arūnas Barbšys lieka eiti vicemero pareigas. Tiesa, balsavimo rezultatai rodo, kad kėdė nėra tvirta.

Politikų rašte inicijuojant posėdį dėl vicemero atleidimo buvo nurodyta, kad jis prarado pasitikėjimą dėl “negebėjimo koordinuoti priskirtų sričių, turimos nekompetencijos, situacijos suvokimo ir neveiklumo”.

Šį dokumentą pasirašė liberalai Alina Velykienė, Edmundas Kvederis, Saulius Budinas, Lina Skrupskelienė, valstiečių ir žaliųjų atstovai Arvydas Vaitkus, Arūnas Tuma, Ligita Girskienė, Romaldas Idzelevičius, Viktoras Senčila, Centro partijos atstovė Nina Puteikienė, su visuomeniniu V. Titovo rinkimų komitetu išrinkti Jurijus Šeršniovas ir Ela Andrejeva.

Pažėrė kritikos

Nepasitikėjimą mero pavaduotoju išreiškę politikai nurodė, kad jis esą nesuvokia kuruojamų konkrečių projektų, pavyzdžiui, Turgaus aikštės, Atgimimo aikštės sutvarkymo, pietinio aplinkkelio statybos, „Memelio miesto“ teritorijos vystymo ir kitų projektų svarbos.

Pats A. Barbšys, kalbėdamas iš tribūnos, kolegoms teigė, kad projektų svarbą suvokia, tačiau esą yra įvairių priežasčių, kodėl jie stringa.

Pasak jo, Turgaus aikštės sutvarkymas įstrigo, nes vėluoja rangovas, o šiam projektui skirtos lėšos paskirstytos kitiems projektams. Taip pat vėluoja Atgimimo aikštės tvarkymo projektas, nes po audito nutraukta sutartis su rangovais, o ES skirtos lėšos paskirstytos kitiems projektams.

Anot A. Barbšio, palengva juda Savivaldybės administracijos patalpų perkėlimas į naują vietą – numatytas sklypas Naujojoje Uosto gatvėje, ruošiamas detalusis planas dėl galimos naujo pastato statybos.

Kalbėdamas apie “Memelio miesto” vystymą A. Barbšys nurodė, kad Savivaldybė ruošiasi perimti dvi krantines, sudaryta darbo grupė, kuri kartu su “Memelio miesto” vystytojais sprendžia šį klausimą.

Dėstydamas savo poziciją dėl pietinio aplinkkelio statybos A. Barbšys teigė, kad jo techninis projektas perduotas Susisiekimo ministerijai, kuri turėtų ruošti specialųjį planą, išpirkti žemes ir finansuoti šį projektą.

Interpeliaciją inicijavę Tarybos nariai teigė, kad A. Barbšys nemato tikslo šiam aplinkkeliui. Tačiau pats politikas tikino, kad buvo ne taip suprastas.

„Už savo žodžius atsakau, net neatsakau už tai, kaip juos supranta ar interpretuoja. Susisiekimo ministerijos vadovų išsakyta tokia pozicija, kad bent jau šiuo metu tokio, po dvi eismo juostas į kiekvieną pusę, pietinio aplinkkelio nereikia. Ro-ro terminalas persikėlė į Centrinį Klaipėdos terminalą, persikėlė ir sunkiojo transporto eismas. Mūsų prioritetas yra užtikrinti finansavimą Baltijos prospekto – Šilutės plento estakadai ir žiedinei sankryžai“, - nuomonę dėstė A. Barbšys.

Jis pridūrė, kad keturis iš penkių įvardytų projektų nurodyta kuruoti abiem vicemerams.

„Mano tiesioginis vadovas - meras - man priekaištų neturi, todėl esu nusiteikęs ir toliau panaudoti savo patirtį, žinias, dirbdamas Klaipėdos ir klaipėdiečių valiai ir naudai“, - kalbą baigė A. Barbšys.

Meras pasitiki

Politikai A. Barbšiui turėjo nemažai klausimų – dėl kompetencijos ir nuveiktų konkrečių darbų.

Vicemeras teigė, kad per pusantrų metų kadenciją daugiausiai dirbo įgyvendinant koalicinėje programoje ir strateginiame plane numatytus darbus. A. Barbšys nurodė, kad daugiausiai dirbo su miesto, uosto bendraisiais planais, jų derinimu, prisidėjo sprendžiant aplinkosaugos, taršos problemas mieste.

Tačiau liberalų atstovas Edmundas Kvederis teigė, kad žodžiai ir darbai skiriasi – esą kilus „Grigeo Klaipėda“ skandalui vicemeras dalyvavo konferencijoje Vilniuje, jo nebuvo karštuose taškuose Klaipėdoje.

Opozicijos atstovė Nina Puteikienė priminė, kad praėjusią kadenciją A. Barbšys dirbo opozicijoje ir kritikavo valdančiųjų darbą, tačiau dabar esą pats nesistengia.

„Visi projektai, apie kuriuos buvo kalbama, tampa ne problema, o tęstiniu darbu“, - stebėjosi N. Puteikienė.

Meras Vytautas Grubliauskas patikino, kad besąlygiškai reiškia palaikymą A. Barbšiui ir neturi abejonių.

Intrigos prieš rinkimus?

Konservatorių frakcijos miesto Taryboje vadovas Aidas Kaveckis teigė, kad A. Barbšys yra „puikus žmogus, gebantis dirbti ir žiūrintis į ateitį“.

„Mūsų sprendimas skirti jį vicemeru buvo bendras ir šiandien manome, kad jis turi likti šitame poste ir dirbti toliau“, - teigė A. Kaveckis.

Pasak konservatoriaus Andriaus Petraičio, eidamas vicemero pareigas A. Barbšys neįsivėlė į skandalus, tad esą vienintelė priežastis jo interpeliacijai yra rinkimai. A. Barbšys kandidatuoja į Seimą Pajūrio vienmandatėje apygardoje.

„Politologai prognozuoja, kad A. Barbšys antrame ture susitiks su Liberalų sąjūdžio kandidatu. Visą šitą šou matau kaip bandymą pakenkti (A. Barbšiui – VE) ir padėti Liberalų sąjūdžio kandidatui. Į tai įtraukiama ir Taryba, esame priversti stebėti šitą šou“, - rėžė A. Petraitis.

Organizuojamą puolimą įžvelgė ir jo partijos kolega Kazys Bagdonas.

„Mato, kad esame galbūt nepatogūs, yra vienas ar keletas kandidatų, kuriems prieš rinkimus šitas spektaklis padės atkreipti dėmesį“, - pareiškė K. Bagdonas, nurodęs, kad balsavime nedalyvaus.

Slapto balsavimo metu nuspręsta, kad A. Barbšys lieka poste - už jo atleidimą balsavo 12 politikų, prieš – 12, susilaikė 6.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder