Ar konfliktas dėl renovacijos pagaliau išsispręs?

Ar konfliktas dėl renovacijos pagaliau išsispręs?

Praėjusią savaitę į "Vakarų ekspreso" redakciją kreipėsi Laukininkų g. 5 namo gyventojai, kurie dėl vieno žmogaus, nesutinkančio su namo renovacija, kaltės nesulaukia šildymo. Problema vis dar neišsisprendė, o gyventojai baiminasi, jog šildymo nesulauks visą žiemą.

Konfliktas prasidėjo dar vasarą, kai vykdant renovacijos darbus darbininkai daugiabutyje keitė visus radiatorius ir vamzdynus. Tada vienas namo gyventojas nesutiko pasikeisti radiatorių. Buto bendrasavininkė įleido darbuotojus, kurie nupjovė radiatorių, o prieš namo renovaciją nusiteikęs vyras netikėtai grįžo iš darbo, iškvietė policiją ir išvarė darbininkus. Iki šiol kaimynas darbuotojų į butą neįsileidžia, dėl ko tenka šalti 8 butų gyventojams.

Pirmadienio vakarą Laukininkų g. 5 namo gyventojai surengė susirinkimą, kuriame bandė išspręsti konfliktą dėl 8 butų nepasiekiančio šildymo. Susirinkime dalyvavo ir namą administruojančios įmonės UAB "Laukininkų valda" direktorė Rasa Rimaitė.

Pastarosios tikinimu, dėl šios situacijos buvo kreiptasi į teismą, tačiau šis problemos neišsprendė.

"Teisėjai nemano, kad mes privalome patekti į butą pakeisti vamzdynus, nes tai - ne avarija", - sakė R. Rimaitė. Gyventojų susirinkime pasirodė ir kaimynas, dėl kurio užsispyrimo ir kilo konfliktas. Jis sakė, kad renovacijai neprieštarauja, tačiau, kol nepamatys balsavimo protokolų, į butą neįsileis. "Aš buvau nuėjęs į "Laukininkų valdas", prašiau protokolų, tačiau mane pasiuntė. Antrą kartą, kai nuėjau, prašiau parodyti protokolus, bet man jų niekas nerodė, sakė, jog nieko negausiu. Palikau savo elektroninio pašto adresą, bet man protokolų niekas neatsiuntė", - sakė namo gyventojas.

Apie gyventojo kreipimąsi dėl protokolų gavimo UAB "Laukininkų valda" direktorė tikino pirmą kartą girdinti, tačiau prašymą įgyvendins. "Jei problema yra tik protokolas, jis kabės skelbimų lentoje. Pirmas protokolas, kur yra priimtas sprendimas dalyvauti renovacijos programoje, o antras - balsavimo raštu protokolas, kur priimtas sprendimas investiciniams fondams tvirtinti. Protokolas kabės, kad visi namo gyventojai galėtų jį matyti", - sakė R. Rimaitė.

Antradienį UAB "Laukininkų valda" direktorė išpildė pažadą ir skelbimų lentoje pakabino protokolus. Jų kopijas perdavė namo gyventojai, kad ši įteiktų jas tiesiai kaimynui į rankas. Susirinkimo metu gyventojai abejojo, ar, įgyvendinus kaimyno prašymą pateikti protokolus, šis pagaliau įsileis darbuotojus į butą. Tad vienbalsiai pritarė, jog suteiks kaimynui 5 darbo dienas susipažinti su protokolais ir įsileisti darbuotojus. Kaimynui to nepadarius, "Laukininkų valda" gyventojų vardu pakartotinai kreipsis į teismą.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder