Ant galvos krenta čerpės, ką daryti?

Ant galvos krenta čerpės, ką daryti?

Penktadienį per pietus Klaipėdos senamiestyje nuo vieno namo stogo nukritusios čerpės apgadino automobilį, bet incidentas atskleidė dar vieną bėdą: po tokio įvykio, kai gresia pavojus žmonėms, reaguojama vėžlio greičiu.

Kepėjų gatvelėje nuo 12 namo stogo čerpės nukrito ant greta šaligatvio stovėjusio septintosios klasės BMW, išmušė galinį automobilio stiklą, apgadino kairįjį sparną, bagažinės dangtį.

Galima tik įsivaizduoti, kas būtų, jeigu tuo momentu siauru šaligatviu būtų ėjęs žmogus, laimei, taip nenutiko.

Automobilio savininkas ir dar vienas vaikinas po įvykio stovėjo greta automobilio ir perspėjo kiekvieną praeivį, jog gresia pavojus, mat iš kito pastato puikiausiai matosi, kad ant stogo yra dar daugiau nepritvirtintų čerpių, kurios bet kuriuo momentu gali nukristi.

Jie prašė į įvykio vietą atvykusių policijos patrulių vietą aptverti pavojingą zoną specialia juosta, tačiau šie jos neturėjo - policininkų kolegos juostą atsivežė nuo incidento praėjus apie 45 minutėms.

"Mums mažų mažiausiai keista, kad tiek laiko niekam nerūpi praeiviai, kuriems gresia mirtinas pavojus", - stebėjosi vaikinai.

Per tą laiką pareigūnai išsiaiškino, kas yra pastato valdytojas.

"Esant reikalui gali būti pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl svetimo turto sugadinimo", - sakė vienas iš patrulių.

Namą administruoja "Danės būstas", šiai bendrovei ir gali grėsti atsakomybė už netinkamą pastato priežiūrą bei atlyginti nuostolį nukentėjusiajam. Administratorių atstovas iškviestas prie namo.

"Keisčiausia, kad gyventojai iki šiol nesiskundė stogo kokybe. Mūsų darbuotojai atvažiavo, apžiūrėjo jį. Vizualiai atrodo, jog čerpės tvarkingos, bet jas laikantys grebėstai yra papuvę, tad teks imtis remonto.

Informuosime apie tai gyventojus. Remontuoti teks, juk čerpės gali toliau kristi, tai pavojinga", - sakė "Danės būsto" vadovas Virginijus Dobrovolskas.

"Vien stiklo pakeitimas kainuos apie 2 tūkst. litų, o kur dar sparnas, dangtis, nuo lietaus sušlapo automobilio salonas. Kažin, ar kas atlygins nuostolius", - spėliojo BMW savininkas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder