Almantas Mureika kratosi pastabos

Almantas Mureika kratosi pastabos

Vadovų pastabą už tarnybinių įgaliojimų viršijimą gavęs Klaipėdos savivaldybės administracijos vyriausiasis architektas Almantas Mureika bando atsikratyti šios drausminės nuobaudos.

Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko kritikos vyriausiasis architektas sulaukė paaiškėjus, jog valdininkas be vadovybės žinios Kultūros paveldo departamentui (KPD) išsiuntė su savivaldybės nuomone nesuderintą raštą, kuriame neigiamai atsiliepė apie senamiesčio centrinės dalies detaliojo plano koncepciją, pagal kurią numatomi ženklūs pokyčiai senosios turgavietės teritorijoje.

Vasarį paveldosaugininkams išsiųstame rašte A. Mureika koncepsijos rengėjų darbą įvertino kaip "nekokybišką", o tai gerokai supykdė Klaipėdos valdžią, kuri apie tokio turinio laišką departamentui sužinojo tik iš adresatų.

Po atlikto tarnybinio patikrinimo tokie architekto veiksmai įvertinti kaip tarnybinių įgaliojimų viršijimas, kovo 18-ąją už tai skirta drausminė nuobauda - pastaba.

Iš karto po to A. Mureika sakė, kad su tokia bausme nesutinka - teisinosi, jog į KPD kreipėsi kaip nuolatinės statybų komisijos pirmininkas, o ne visos savivaldybės vardu.

Vėliau valdininkas nutarė kreiptis į Klaipėdos apygardos administracinį teismą bei paprašė panaikinti įsakymą, kuriuo jis baudžiamas. Teismas nutarties dar nepaskelbė.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder