Akcija „Darom“: nuo banko kortelės iki žvejybos tinklo

Akcija „Darom“: nuo banko kortelės iki žvejybos tinklo

Šeštadienį klaipėdiečiai rinkosi į tradicinę miesto švarinimo akciją „Darom“. Klaipėdos senamiesčio teritorijoje žmonės rado ne tik šiukšlių, bet ir dokumentų – sveikatos draudimo bei banko korteles. Tarp įdomybių buvo ir žvejybos tinklas.

Senamiesčio gyventojų bendruomenėje iniciatyvą parodęs „Muziko centro“ seniūnaitis Renaldas Kulikauskas tvarkyti aplinkos atvyko su sūnumi. Nors daug entuziastų neatsirado, tai nuotaikos nesugadino.

„Tikslas yra pradėti nuo savęs. Dabar dalyvaujame mes, galbūt kitą kartą prisijungs kiti. Per tokias akcijas atsispindi miestiečių noras dalyvauti tokiuose renginiuose, miesto sprendimuose. Mes dalyvaujame jau ne pirmą kartą. Miestas paskyrė apie šimtą tvarkytinų teritorijų. Maždaug pusė jau buvo rezervuota“, - sakė R. Kulikauskas.

Paklaustas, koks akcijos metu rastas daiktas buvo įdomiausias, seniūnaitis su sūnumi prisiminė 2016 metus, kuomet narai iš upės ištraukė automobilį ir dviratį.

Jono kalnelio teritorijoje aktyviai darbavosi Lietuvos samariečių bendrijos nariai. Kai kurie tokioje švaros akcijoje dalyvavo pirmą kartą. Bendrijos atstovų buvo apie 15.

„Mes visada aktyvūs. Šiukšlių radome pakankamai, bet pastebėjome, kad teritorija labai švari. Galbūt jau prieš tai buvo tvarkoma“, - svarstė Lietuvos samariečių bendrijos savanorė Antanina Janavičienė.

Šįmet vykstanti jau 11-oji akcija „Darom“ subūrė gyventojus 60 šalies savivaldybių, daugiau nei 500 seniūnijų ir daugiau nei 500 mokyklų. Kai kurie švaros akciją pradėjo jau penktadienį.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder