AB „Grigeo Klaipėda“ kreipėsi dėl taršos leidimo pakeitimo

AB „Grigeo Klaipėda“ kreipėsi dėl taršos leidimo pakeitimo

AB „Grigeo Klaipėda“ Aplinkos apsaugos agentūros Taršos prevencijos departamentui pateikė paraišką Taršos integruotos prevencijos ir kontrolės (toliau – TIPK) leidimui pakeisti.

Paraiškoje, kurią bendrovei „Grigeo Klaipėda“ parengė UAB „Ekosistema“, nurodyta, jog TIPK leidimas keičiamas vadovaujantis 2020-04-10 Aplinkos apsaugos agentūros raštu Nr. (30.1)-A4E-3073  „Dėl paraiškos TIPK leidimui pakeisti pateikimo pratęsimo“ bei įmonės veikloje atsiradusiais pakeitimais, kurie yra susiję su AB „Grigeo Klaipėda“ susidarančių nuotekų valymo ir atliekų tvarkymo sprendinių pasikeitimo bei naujų aplinkos oro taršos šaltinių atsiradimo.

TIPK leidimas keičiamas vadovaujantis 2019 m. papildyta AB „Grigeo Klaipėda“ Aplinkos oro taršos šaltinių inventorizacijos ataskaita. Stacionarių aplinkos oro taršos šaltinių ataskaita papildyta slėginės nuotekų linijos nuorintojais (5 vnt.). Taip pat atsiranda nauji taršos šaltiniai - nuotekų spaudiminės linijos nuorintojai (5 vnt.).

Bendrovė eksploatuoja dvi slėgines nuotekų linijas, kurių kiekvienos ilgis yra 14 km ir kuriomis nuotekos iš bendrovės (Nemuno 2., Klaipėda) paduodamos į nuotekų valymo barą. Kiekvienoje iš jų yra penki nuorintojai.

Sprendimą dėl TIPK leidimo išdavimo priimantis Aplinkos apsaugos agentūros Taršos prevencijos departamentas apie gautą paraišką š. m. gegužės 20 d. raštu informavo Klaipėdos miesto savivaldybės administraciją. Pastabas ir pasiūlymus dėl paraiškos turinio ir TIPK leidimo reikalavimų nustatymo Aplinkos apsaugos agentūrai savivaldybė turi pateikti per 7 darbo dienas nuo pranešimo gavimo.

Su paraiška galima susipažinti Aplinkos apsaugos agentūros interneto svetainėje: http://gamta.lt/files/Paraiska_TIPK_pakeisti_NUASMENINTA.pdf.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder