A. Vaitkus žada likti uosto vadovu ir tarybos nariu

A. Vaitkus žada likti uosto vadovu ir tarybos nariu

Mero rinkimus Vytautui Grubliauskui pralaimėjęs Klaipėdos uosto vadovas Arvydas Vaitkus žada likti ir šiose pareigose, ir dirbti Klaipėdos taryboje.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos sąrašas su A. Vaitkumi priešaky užsitikrino septynis mandatus taryboje ir yra antra pagal dydį politinė jėga Klaipėdoje. Mandatus su „valstiečių“ sąrašu iškovojo ir maksimaliomis maždaug 8,8 tūkst. eurų aukomis „valstiečių“ kampaniją Klaipėdoje parėmę su su uostu susiję verslininkai Vidmantas Dambrauskas bei  Arūnas Tuma. 

„Manau, kad visa Lietuva yra interesų konfliktas. Susidaro toks įspūdis, kad tu su žmogumi negali bendrauti, negali žiūrėti jam į akis. Mes, kaip valstybės įmonė, negalime be verslo turėti to, kas vyksta uoste. Gyvename ne komunistiniais laikais. O dėl mano darbo taryboje ir uosto direkcijoje – esu trečias direktorius, kuris turės tokią situaciją. Tai – nieko naujo“, – BNS sakė A. Vaitkus.

Klaipėdos uosto direkcijai vadovavę ir tuo pačiu metu miesto taryboje yra dirbę Sigitas Dobilinskas ir Eugenijus Gentvilas. 

Konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis pirmadienį priminė, jog susisiekimo ministras Rokas Masiulis žadėjo po rinkimų imtis sprendimų dėl A. Vaitkaus ir išreiškė viltį, kad ministras „bus ryžtingas ir patrauks A. Vaitkų iš uosto vadovo pareigų“. 

Jis pabrėžė, kad uoste dirbančių verslininkų parama partijai nėra grąžinta.

„Būtų daug pagrindo manyti, kad jo priimami tolesni sprendimai nėra skaidrūs. (...) aš manau, kad toks vadovas šiandien dirbti negali“, – spaudos konferencijoje sakė G. Landsbergis.

Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto vadovas Ramūnas Vilpišauskas spaudos konferencijoje tai pat pažymėjo, kad A. Vaitkų dirbant taryboje yra „labai tikėtina situacija, kada gali susidaryti interesų konfliktai“.

„Būtų geriau, kad iš anksto būtų ieškoma būdų išvengti tokio pobūdžio interesų konfliktų“, – teigė jis.

A. Vaitkus sako nesuprantantis, kodėl R. Masiulis turėtų jį raginti trauktis iš uosto vadovų.

Politikas ir uosto vadovas sako kol kas nematantis galimybių dirbti koalicijoje su V. Grubliausko komitetu, užsitikrinusiu 8 mandatus taryboje. Šie savo ruožtu jau pasirašė susitarimą dėl bendro darbo su konservatoriais, turinčiais 6 mandatus.

A. Vaitkus sako, jog būtų keista, jei išsakius daug kritikos valdantiesiems dėl neveiklumo, skyrius nuspręstų dirbti su jais.

„Reikia apsitarti komandoje, tada bus galima atsakyti į šį klausimą (...). Negirdėjau kol kas nė vieno balso, kad galėtume dirbti kartu valdančiojoje daugumoje. Man tai kol kas sunkiai suprantama tokia pozicija“, – teigė A. Vaitkus.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder