6,5 tūkst. eur skiriama jauno verslo skatinimui Klaipėdoje

6,5 tūkst. eur skiriama jauno verslo skatinimui Klaipėdoje

Kaip turinčiam idėją žmogui pradėti savo verslą Klaipėdoje. Ar verslo sąlygos palankios augti jauniesiems ir pradedantiesiems verslininkams? O kas jei, jei nepavyks?

Praėjusią savaitę uostamiesčio Kultūros fabrike asociacijos "Mano miestas Klaipėda" surengtuose informaciniuose mokymuose "Icebreaker", kuriuose buvo pristatomas projektas "Sėkmingo verslo startas", susirinkę interesantai galėjo išgirsti atsakymus į šiuos ir panašius klausimus bei sužinoti, kaip savo svajonę įkurti verslą, paversti realybe.

Asociacijos "Mano miestas Klaipėda" asocijuota narė, ankstesnių verslumo projektų "Užaugink verslo idėją" ir "A-maze Klaipėda" vadovė, renginio moderatorė Indrė Razbadauskaitė-Venskė pasakojo pastebinti daug jaunų žmonių, norinčių, bet nedrįstančių kurti verslą.

"Jie prisibijo pirmojo žingsnio ir nežino, nuo ko pradėti. Tad šiame projekte duosime gaires ir juos palaikysime", - sakė mergina.

"Niekuomet nebijokite klysti. Kuo daugiau klaidų padarome - tuo daugiau mokame", - minėjo Tomas Kasperavičius, "Sėkmingo verslo startas" projekto ir verslo grupės vadovas ir "Mano miestas Klaipėda" valdybos narys.

Projekto vadovas pasakojo, kad šio vykdomo verslumo projekto tikslas - padėti jauniems žmonėms kurti verslą. "Nieko nėra geriau, nei veikti tai, kas patinka", - svajoti ir kurti savo verslo idėjas gausiai susibūrusius jaunuolius skatino jis.

Renginyje pranešėjai kaip Jurij Proskurin, "Puff Puff - kaljanų namai", "Karma bar" vadovas bei "Dar Vossen Wheels" atstovybės Pabaltyje atstovas, papasakojęs savo sėkmės istoriją, taip pat "Versli Lietuva" bendradarbystės centro "Spiečius" regionų koordinatorė Indrė Kazlauskienė, be klaidų įmonę įsteigti mokiusi "Erikos Vitulskienės mados namai" direktorė Erika Vitulskienė bei "Wide Wings" vadovas Gediminas Tamulynas, skaitęs pranešimą "Nuo aistros iki verslo"

T. Kasperavičius pasakojo, kad projektas, į kuriuos įsitraukia jaunuoliai, apima ir mokymų bei konsultacijų laikotarpį, kurio metu komisija vertins siūlomas projekte dalyvaujančiųjų verslo idėjas ir planus, o geriausiems 3 iš jų bus suteikta galimybė įgyvendinti ir savo svajonę, gaunant paramą.

Iki vasario 22 dienos dalyviai gali užregistruoti savo verslo idėjas, o štai vasario 25-28 dienomis 20 geriausiųjų asmenų pateks į antrąjį projekto etapą, kurio metu jų laukia mokymai kovo 2-3 d. ir konsultacijos su profesionalais kovo 4-15 d. Projekto finalas numatomas kovo 16 dieną - bus paskelbti 3 geriausi verslo planai.

Prizinis fondas 3 geriausių idėjų autoriams sudaro apie 20 tūkst. eurų. Tad 3 laimėtojai už maždaug 6,5 tūkst. eurų, skirtų kiekvienam atskirai, galės naudotis mentoriaus paslaugomis, jiems bus suteikto verslo priemonės ir verslo paslaugų krepšelis.

"Taip, sėkmės istorijos būna įkvėpimo pavyzdys. Tačiau siūlau būti kurti savo mintis ir idėjas. Kad ir koks tai būtų užburiantis kūrinys, nesistenkite jo kopijuoti. Bet kuri sėkmės istorija buvo skirta tam, kas ją sukūrė. Tad žvelkime tai kaip į pavyzdį. Ir kurkime savo idėjas!", - renginyje kalbėjo Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Asociacijos "Mano miestas Klaipėda" prezidentas Elijus Vainauskas dienraščiui "Vakarų ekspresas" kalbėjo, kad verslo sąlygos Lietuvoje vertina palankiai. "Jaunai idėjai reikia daugiau padrąsinimo. Mūsų asociacija gyvuoja jau 10 metų ir mes rengiame tokius renginius tam, kad pasiektume šį tikslą", - sakė E. Vainauskas.

Jis svarstė, kad šio projekto metu sukurti verslai gali ne tik pasitarnauti Klaipėdai ekonomiškai, tačiau tapti ir bendruomenės traukos centrais.

Projekto organizatoriai dėkoja aktyviai talkinusiems savanoriams, ypač verslumo projekto 1-ojo etapo akimirkas užfiksavusiam savanoriui fotografui Andriui Tamašauskui.

Į visus iškilusius klausimus atsakys projekto koordinatorė Eglė Sakutienė telefonu 8~698 20030, el. paštu [email protected], "Facebook" paskyroje "Sėkmingo verslo startas".

Projektas "Sėkmingo verslo startas" finansuojamas iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų www.esinvesticijos.lt, Klaipėdos miesto savivaldybės ir pačios asociacijos lėšomis www.mmk.lt

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder