2020-aisiais uostamiestyje pasiektas rekordas

2020-aisiais uostamiestyje pasiektas rekordas

Prasidėjus pasaulinei pandemijai buvo girdėti įvairių prognozių. Vieni teigė, kad Lietuvoje padaugės skyrybų, kiti - kad padidės gimstamumas.

Tačiau reali situacija, panašu, kiek kitokia. Uostamiestyje fiksuojamas rekordas: 2020-aisiais sudarytų santuokų skaičius - mažiausias per tris dešimtmečius.

Klaipėdos miesto savivaldybės Civilinės metrikacijos ir registracijos skyriaus vedėjos Gražinos Misevičienės teigimu, gimstamumo rodikliai praėjusiais metais sumažėjo.

"2019 metais buvo įregistruoti 2 227 gimimai. Į šį skaičių įeina tiek gimusieji Lietuvoje, tiek užsienyje, tik į apskaitą įtraukti vėliau, jau grįžus iš svečių šalių. 2020 metais gimstamumas sumažėjo - įregistruoti 1 825 naujagimiai", - kalbėjo vedėja.

Tarp populiariausių naujagimiams suteikiamų vardų vis dar vyrauja panašios tendencijos. Dažniausiai parenkami vardai berniukams praėjusiais metais - Herkus, Benas, Markas, Jokūbas, Dominykas.

Mato vardas, palyginti su ankstesniais metais, jau traukiasi iš pirmųjų pozicijų ir į populiariausių vardų dešimtuką 2020 metais nebepateko.

Mergaitėms praėjusiais metais dažniausiai buvo suteikiami Kamilės, Amelijos, Gabijos, Liepos ir Elijos vardai.

Pasitaikė ir retesnių: berniukai buvo pavadinti Narajano, Govardano, Ragnaro, Ūro, Kinto, Hardo vardais, o mergaitės - Ora, Dijora, Uma, Junona, Roksolana ir Teide.

Mirusiųjų 2019 metais buvo užregistruota 2 089. 2020 metais Klaipėdoje buvo registruotos 2 373 mirtys.

"Lyginant gimimo ir mirtingumo statistiką, akivaizdu, kad situacija - visiškai pandeminė", - komentavo vedėja.

MAŽIAU praėjusiais metais buvo ir gimusių vaikučių.

Asociatyvi "Adobe Stock" nuotr.

Įregistruotų santuokų uostamiestyje šiemet buvo rekordiškai mažai.

Palyginti su 2019 metų duomenimis, kai buvos sudarytos 1 177 santuokos, praėjusiais metais įregistruota tik 981 santuoka.

"Per visą mano darbo praktiką tai yra pirmieji metai, kai nebuvo sudaryta nė tūkstančio santuokų. Pažiūrėjus į duomenų statistiką, tokia situacija pasitaikė pirmą kartą nuo 1980 metų", - kalbėjo G. Misevičienė.

Nors buvo daug kalbama, kad prasidėjus pandemijai padaugės skyrybų, panašu, kad praėjusiais metais Klaipėdoje jų taip pat sumažėjo. 2019 metais ištuokų buvo registruota 557, o praėjusiais - 480.

"Džiaugtis tikriausiai nelabai reikėtų, tiesiog pandemija pakoregavo ir teismų darbą", - duomenis komentavo pašnekovė.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder