2019-ieji - Didžiojo elingo metai

2019-ieji - Didžiojo elingo metai

Nors metai jau įsibėgėjo, 2019-ieji visgi paskelbti Didžiojo elingo metais. Ketvirtadienį tokiam Jūrinės kultūros koordinacinės tarybos pateiktam siūlymui pritarė Klaipėdos miesto savivaldybės taryba.

Šių metų gegužę Kruizinių laivų terminale esančiai Pauliaus Lindenau laivų statyklai su elingu sukaks 100 metų. Ir nors Savivaldybės Kultūros skyrius siūlymo projektą pateikė senokai, jis į praėjusius du Tarybos posėdžius nepateko.

Vakar Taryba siūlymui pritarė, tačiau kol kas nėra žinoma, kiek šiai iniciatyvai reikės pinigų. Tiesa, Jūrinės kultūros koordinacinės tarybos nariai tikino, kad šiai progai Savivaldybės pinigų nereikės - renginius organizuoti ketina laivų statytojai ir remontininkai.

Tarybos posėdyje kai kurie politikai ragino neapsiriboti tik tuo, kad 2019-ieji būtų paskelbti Didžiojo elingo metais.

"Ar savivaldybė turi viziją, kaip objektas galėtų įsilieti į miesto gyvenimą?" - klausė Nina Puteikienė.

Panašios nuomonės laikėsi ir Vytautas Čepas, kuris ragino objektą paversti traukos centru.

"Kai pradedame rekonstruoti, toks jausmas, kad be muziejaus daugiau nieko negalime sugalvoti. Negi neturime idėjų? Atvirame ore galime rodyti ir filmus, ir organizuoti koncertus. Ta metalo krūva galėtų įgyti formą, kontūrus", - neabejojo V. Čepas.

Jau anksčiau buvo pranešta, kad Koordinacinė taryba derins renginių programą nepriklausomai nuo to, ar miesto Taryba 2019-uosius paskelbs Didžiojo elingo metais, ar ne.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder