20-ąjį kartą paminėta Tarptautinė mokytojų diena

20-ąjį kartą paminėta Tarptautinė mokytojų diena

Klaipėdoje iškilmingai paminėta Tarptautinė mokytojų diena. Šventės metu uostamiesčio pedagogams buvo įteikti padėkos raštai ir paskelbtas Metų mokytojas.

Nors 2020-ieji visos šalies mokytojams buvo kupini iššūkių: teko ieškoti naujų, inovatyvių sprendimo būdų, persikelti į virtualiąją erdvę, bet pirmadienį gausus būrys uostamiesčio mokytojų su šypsenomis veiduose minėjo Tarptautinę mokytojų dieną.

Uostamiesčio mokytojams ir švietimo sistemos darbuotojams viešbučio "Ibis Styles Klaipėda Aurora" salėje buvo išsakyti šilčiausi linkėjimai ir įteiktos padėkos už jų atliktą darbą.

Uostamiesčio mokytojus Tarptautinės mokytojų dienos proga sveikino ir Klaipėdos miesto savivaldybės Švietimo skyriaus švietimo patarėja Vida Bubliauskienė. Ji ne tik sveikino visus mokytojus, bet ir uždavė jiems klausimą: "Mokytojau, kaip gyveni?".

"Pagrindinis klausimas, kurį norėčiau šiandien užduoti, mokytojau, kaip gyveni? Kai mokinio akis keičia kompiuterio ekranas, keičia kaukės, kai tu matai tik vaiko akis. Turbūt pandemija įrodė, kad mokytojui nėra tokio uždavinio, kurio jis negalėtų įvykdyti. Mes turime kuo didžiuotis", - mokytojus sveikino V. Bubliauskienė.

Pasveikinti pedagogų su jų profesine švente atvyko ir Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas. Jis pastebėjo, kad šių dienų mokytojas - tai ne tik mokytojas, bet ir pavyzdys, kuriuo seka mokiniai ir jų tėveliai.

"Žemai lenkiuosi prieš jus visus. Šie metai, kurie yra 20-ieji švenčiant mokytojų dieną, ne tai, kad išskirtiniai, o absoliučiai unikalūs visais aspektais. Šiais metais ne tik mes, bet ir visas pasaulis tapo mokiniais, kuriems labai dramatišką, drastišką egzaminą iškėlė mokytojas vardu COVID-19. Mokytis teko visiems", - sakė V. Grubliauskas.

Muzikinius kūrinius profesinės šventės proga mokytojams dovanojo patys uostamiesčio mokytojai. Deja, bet muzikinių mokinių pasirodymų šiais metais nebuvo.

Metų mokytojas

Kaip ir kasmet, Tarptautinės mokytojų dienos šventės metu būna išrenkamas Metų mokytojas. Šiais metais tai jau 20-asis kartas, tad pedagogų bendruomenė prisiminė visus nuo 2001 metų išrinktus Metų mokytojus. Visus juos susirinkusieji sveikino garsiais plojimais.

APDOVANOJIMAS. Metų mokytoja buvo apdovanota pelėdos statulėle.

Šventės kulminacija tapo nominacijos "Metų mokytojas" laureato paskelbimas. Šis titulas šiemet atiteko Klaipėdos Simono Dacho progimnazijos geografijos mokytojai Vilmai Norvaišienei.

Metų mokytojas Klaipėdoje renkamas nuo 2001 metų.

Nominacijos

Šventės metu už aktyvią projektinę veiklą buvo apdovanoti ir 4 uostamiesčio lopšeliai-darželiai: "Radastėlė", "Puriena", "Dobiliukas" ir "Atžalynas".

Nominacija už išskirtinius akademinius mokinių pasiekimus ir edukacinių erdvių kūrimą buvo skirta ir Klaipėdos "Versmės" progimnazijai.

PRISIMINĖ. Pagerbė visus, nuo 2001 m. išrinktus Metų mokytojus.

Už nuotolinio mokymo įgyvendinimą nominaciją gavo Klaipėdos Adomo Brako dailės mokykla, už sporto ugdymo krypties programų įgyvendinimą - Klaipėdos "Aukuro" gimnazija, o už teatrinį ir humanistinės pedagogikos įgyvendinimą - Klaipėdos Maksimo Gorkio progimnazija.

Sveikino šalies pedagogus

Švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius šiandien sveikino visos šalies pedagogus Tarptautinės mokytojų dienos proga ir pažymėjo, kad mokytojų darbas nulemia kiekvienos asmenybės gyvenimo kryptį, o tai yra be galo didelė dovana, kartu - ir atsakomybė.

"Ne kartą sakiau, kad mūsų valstybė bus stipri tiek, kiek joje bus gerbiamas, savimi pasitikintis, laimingas ir saugus mokytojas. Turime dar daug ką padaryti, kuriant visapusišką mokytojų gerovę, tačiau pastaraisiais metais tuo keliu sparčiai ėjome. Tikiu, kad dirbdami kartu, norimą tikslą pasieksime. Gražios šventės, gerbiami Mokytojai!", - linkėjo A. Monkevičius.

INFORMACIJA

Šiais mokslo metais įvairiose Lietuvos švietimo įstaigose darbuojasi 62,9 tūkst. pedagoginių darbuotojų: ikimokyklinio ugdymo įstaigose - 12,5 tūkst., bendrojo ugdymo mokyklose - 34,5 tūkst., neformaliojo vaikų švietimo mokyklose ir formalųjį švietimą papildančio ugdymo mokyklose - 4,5 tūkst., profesinio mokymo įstaigose - 3,1 tūkst., kolegijose - 1,4 tūkst., universitetuose - 6,3 tūkst., savivaldybių švietimo pagalbos įstaigose - apie 0,6 tūkst.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder