Su trispalve - į Jūrų muziejų nemokamai

Su trispalve - į Jūrų muziejų nemokamai

Vasario 16-ąją Lietuvos jūrų muziejus ragina švęsti patriotiškai: lankytojai, turintys Lietuvos valstybinės vėliavos spalvų atributus, tą dieną bus leidžiami į muziejų nemokamai.

Ši idėja gimė pernai pažymint Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną – Kovo-11-ąją.

– Pernai rengdami šią akciją norėjome paskatinti aktyviau naudoti trispalvę atributiką, – sako muziejaus direktorė Olga Žalienė. – O šiemet, švęsdami Valstybės atkūrimo dieną, kviečiame kurti ir naujas tradicijas – švęsti ją lankant muziejus: labiau pažįstant savo šalies kultūrą, istoriją, praeitį. Juk muziejai – gyvos atminties verdenės, iš kurių ir galime, kaip kad Tautinėje giesmėje giedama, pasisemti stiprybės.

Jūrų muziejus, skelbdamas šią iniciatyvą, tikisi, kad prie jos prisijungs ir kiti muziejai, plačiai atverdami savo duris šventei.

Tačiau, remiantis pernai metų Kovo 11-osios patirtimi, norima įspėti lankytojus, kuriems negėda trispalvės atributikos ieškoti tarp savo apatinių drabužių, kad trispalvės kelnaičių gumytės nerodo pagarbos savo šaliai ir jas demonstruojantys tikrai nebus nemokamai įleidžiami į muziejaus ekspozicijas. Tokią „patriotizmo“ raišką siūloma pasilikti privačiai erdvei.

Na, o tie Jūrų muziejaus lankytojai, kurie ateis į muziejų be trispalvės, galės ją pasigaminti muziejaus kūrybinėse dirbtuvėse „Trispalvė jūra“, kurios veiks nuo 12 iki 15 val. Taip pat lankytojai kviečiami daugiau sužinoti apie muziejaus augintinius – savaitgaliais 12.30 val. rengiamos popietės muziejuje, kurias veda biologai – gyvūnų prižiūrėtojai, supažindinantys su akvariumo gyventojais, pingvinais, ruoniais ir jūrų liūtais.

Muziejaus lankytojai kviečiame keliauti į Smiltynę 10 arba 11.30 val. išplaukiančiu keltu – persikėlę nemokamai bus atvežami autobusu iki muziejaus. Iki gegužės Lietuvos jūrų muziejus lankytojų laukia tik savaitgaliais nuo 10.30 iki 17 valandos.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder