Jūrų muziejuje galima sukurti net… nuosavą jūrą

Jūrų muziejuje galima sukurti net… nuosavą jūrą

Kiekvieną vasario savaitgalį Jūrų muziejuje bus galima ne tik pažinti Laivybos istoriją, paganyti akis grožintis margaspalvėmis akvariumų gyventojomis, sužinoti daugiau apie ruonius, pingvinus ar Šiaurės jūrų liūtus, bet ir kūrybiškai praleisti laiką. Nuo 12 iki 15 valandos veiks kūrybinės dirbtuvės, kurių metu ne tik bus pagilintos žinios, bet ir sukurtas originalus jūrinės temos suvenyras ar meninis darbelis.

Muziejuje yra įrengtas rytietiško stiliaus baseinas, kuriame plaukioja ryškiaspalviai japoniški karpiai koi. Tai dekoratyvinės žuvelės, veisiamos specialiai tvenkiniams. Pasak Akvariumo skyriaus vedėjo biologo Sauliaus Karaliaus, šios žuvelės grožis tiesiogiai susijęs su jos kaina.

– Selekcininkai veisdami karpius koi siekia išgauti kuo egzotiškesnes jų formas, – pasakojo Saulius Karalius. – Jeigu pavyksta išveisti sidabrinės spalvos su ryškia raudona skiautere karpį, jį aukcione galima tikėtis parduoti labai brangiai. Tokių „gražuolių“ kainos prasideda nuo tūkstančio eurų.

Šio savaitgalio kūrybinės dirbtuvės bus tiesiogiai susietos su Rytų tema ir prasidės būtent prie karpių baseino: 12 valandą galima bus patiems lankytojams pašerti ir iš arčiau pamatyti šias žaismingas žuvis.

Pasak muziejininkės-edukatorės Jurgitos Vasiljevienės, kuri ir vadovauja dirbtuvėms, vasaris atveria dar vienus Naujus metus – Gyvatės metus, kurie siejami su rytietiškuoju laiko skaičiavimu. Ta proga kūrybinėse dirbtuvėse bus galima išsilankstyti iš popieriaus smagias gyvačiukes arba originalia technika sukurti atviruką “Po Vandens gyvatės ženklu”.

Kitą savaitę jau dešimtąjį kartą minėsime Saugaus interneto dieną, tad vasario 9 ir 10 dienomis muziejuje bus galima pasigaminti ... veidaknyges. Tačiau jos bus absoliučiai saugios – tai ne kažkokie virtualūs „feisbukai“, o smagios ir žaismingos knygeles su jūrų gyvūnais.

Vasario 16 ir 17 dienomis muziejuje kursime ... trispalvę jūrą. Apsilankiusieji kūrybinėse dirbtuvėse originalia technika gamins trispalves. Beje, muziejus tęsia pernai pradėtą tradiciją: Vasario 16-ąją laukiame patriotiškai nusiteikusių lankytojų. Lankytojai, turintys Lietuvos valstybinės vėliavos spalvų atributus, tą dieną bus leidžiami į muziejų nemokamai.

Na, o paskutinis vasario savaitgalis – 23 ir 24 diena – jau alsuos artėjančiu pavasariu: kursime aplikacijas arba papuošalus pavasario tema.

Muziejaus lankytojai kviečiame keliauti į Smiltynę 10 arba 11.30 val. išplaukiančiu keltu – persikėlę nemokamai bus atvežami autobusu iki muziejaus. Ir šeštadienį, ir sekmadienį nustatytomis valandomis rengiami gyvūnų pristatymai jų šėrimo metu: gyvūnų prižiūrėtojai mielai dalinasi savo žiniomis apie Baltijos pilkuosius bei Rytų Atlanto paprastuosius ruonius, Šiaurės jūrų liūtus ir pingvinus.

Iki gegužės Lietuvos jūrų muziejus lankytojų laukia tik savaitgaliais nuo 10.30 iki 17 valandos.

KŪRYBINĖS DIRBTUVĖS

2012 VASARIS

Veikia savaitgaliais 12-15 val.

 

Vasario 2-3 d. 12-15 val.  “Po gyvatės ženklu”: japoniškų karpų koi šėrimas, popierinių gyvačių lankstymas, atviruko gamyba originalia technika. 

Vasario 9-10 d. 12-15 val. Jūrinių „Veidaknygių“ kūrimas.

Vasario 16-17 d. 12-15 val. Atviruko “Trispalvė jūra” gamyba originalia technika.

Vasario 23-24 d. Aplikacijos arba papuošalo “Pavasarinio pajūrio sapnai” gamyba originalia technika.

Kūrybinės dirbtuvės nemokamos. Tereikia nusipirkti bilietą į Jūrų muziejų. Daugiau informacijos tel.: 8 46 492250, 8 686 37299, [email protected]

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder