Jūros šventės kainos

Jūros šventės kainos

Didžiulėje Jūros šventės mugėje gausu pramogų, edukacinių programų, platus maisto, drabužių ir papuošalų pasirinkimas. Papuošalų ir dirbinių įsigyti galima ir eurą, ir už tikrai įspūdingas triženkles sumas. Maisto kainos taip pat labai įvairios: pavalgyti galima nuo 3 eurų, o jei norisi ko nors išskirtinio - teks pakloti ir per 20 eurų.

Tiesa, autentiškais sūriais prekiaujanti moteris neslepia, kad sulaukia itin piktų žmonių komentarų, kai jiems pasako, kokia kilogramo kaina.

„Juk jei žmonėms per brangu, neprivalo pirkti, tačiau tenka atlaikyti įžeidimų laviną, išvadina visokiais žodžiais. O juk ūkyje viskas daroma rankomis, sūriai tikrai išskirtiniai ir turguje žmones juos noriai perka. Nežinau, kas darosi, bet mugėje labai daug piktų žmonių“, – neslepia trečia dieną prie prekystalio besisukiojanti moteris.

Sūrio kilogramą po 22 eurus parduodanti prekeivė vos po akimirkos vėl „apipilama“ rypavimais, kokia ji plėšikė su tokiomis kainomis. Kai prekybininkė ima aiškinti, kad gaminys yra autentiškas, iš ūkio Latvijos pasienyje, ją gėdingi bandžiusi moteris tik dar labiau ima postringauti, kad parduotuvėje tokių kainų niekur nėra. Galiausiai, nieko nepirkusi, kainomis pasipiktinusi mugės lankytoja pasuka link kitų prekybininkų.

Trečią dieną mugėje plušantys prekybininkai neslepia, kad jie tikrai pavargo nuo kaitros. Prapliupęs lietus atgaivino tik trumpam, tačiau po to vėl užkaitinus saulei, pasidarė dar sunkiau.

Pajodinėti poniu vaikams siūlantis vyras už pramogą prašo 5 eurų ir sako, kad jei tai būtų alaus kaina – žmonės taip neskaičiuotų.

„Jei būtų vaikų eilė, tada tikrai būtų matyti, kad pramoga populiari. Dabar ateina, paglosto ponį vaikai, kai pasakau kainą, tėvai ima skaičiuoti ir retas skiria tokią sumą vaiko pramogai. Jei tai būtų alus, vargu ar jie taip skaičiuotų“, – nusišypso vyras.

Geras emocijas ir laimės sagas pardavinėjanti pora sako, kad tikrai kartais pasigenda pozityvaus visuomenės požiūrio, todėl ir ėmėsi verslo, kuris pakelia nuotaiką.

O štai kitas papuošalų prekeivis pirkėjams net pasakoja apie kaminkrėčio sagą, kuri, anot legendos, atneša laimę ir parodo savo šeimos kurtas apyrankes su sagomis.

Nedaug optimizmo nuskamba iš prekiaujančio tautodailininko lūpų.

„Jei atvirai pasakius, kad galėčiau čia dirbti, susimokėjau 240 eurų už vietą. Ot, matematika pas mus Lietuvoje. Čia man turėtų mokėti, kad aš amatą demonstruoju. Ir dar vakar mane pastatė už palapinių, – neslėpė puodus žiedžiantis ir savo amato paslaptimis edukacinėje programoje besidalinantis tautodailininkas. – Vakar vakare nuėjau pas organizatorius ir sakau, aš nebedarau nieko, tada sako – kur nori, ten statykis“.

Mažiausia priekaištų sulaukia vietoje maistą gaminantys ir juo prekiaujantys verslininkai. Alkį numalšinti kai kurie siūlo 3,5 euro kainuojančiu burgeriu, kiek mažesnė kaina fri bulvyčių porciją, o rimčiau pavalgyti jau kainuos nuo 5 eurų.

Maisto prekybininkų vietose tikra apgultis. Čia besidarbuojantys prekybininkai sako, kad kam jau kam, bet maistui žmonės mieliau leidžia pinigus, nei papuošalams ar drabužiams.

„Valgyti reikia visiems, tad negirdime priekaištų dėl kainų. Be to, pas mus tikrai pigiau, nei Palangoje, tad gerai praleisti laiką norintys žmonės skiria nemažai pinigų sočiam poilsiui“, – atvirauja viena pardavėja ir patikina, kad per tris dienas nesulaukė nė vieno priekaišto.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder