Fantastiški susisiekimo ministro linkėjimai Klaipėdai

Fantastiški susisiekimo ministro linkėjimai Klaipėdai

Penktadienį po šventinės eisenos ir Jūros šventės atidarymo Kruizinių laivų terminale jūrinė bendruomenė skubėjo į Klaipėdos koncertų salę, kur vyko jūrininkų ir uosto bendruomenės vakaras „Mano uostas 2018“. Kartu su Merūnu Vitulskiu ir choru „Aukuras“ visa salė stovėdama giedojo „Lietuva brangi“. Vakaro pradžią tradiciškai pradėjo Jūrų kapitonų asociacijos pirmininkas Juozas Liepuonius paskambindamas laivo varpu.

Pakiliai perskaityti šalies prezidentės Dalios Grybauskaitės, ministro pirmininko Sauliaus Skvernelio, Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio sveikinimai jūrinei bendruomenei nepadarė tokio didelio įspūdžio kaip gyvai scenoje pasakyti  susisiekimo ministro Roko Masiulio linkėjai Klaipėdai – 150 mln. tonų krovinių ir milijono gyventojų. Jis priminė, kad Klaipėda Lietuvai padovanojo energetinę nepriklausomybę. „Lyderiavimas – Klaipėdos pašaukimas“, - sakė ministras. Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas nesutriko ir pridūrė, kad ministrui  belieka padaryti tik vieną darbą – perkelti sostinę į Klaipėdą. Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus pasidžiaugė, kad Klaipėdos uosto vardas girdimas ne tik Europoje, bet ir visame pasaulyje.

Marijos Taikos Karalienės bažnyčios kunigas klebonas Vilius Viktoravičius kaip visada šmaikštavo ir sulaukė salės plojimų. Pasak jo, Jėzus pasirinko savo komandą – žvejus ir mokesčių rinkėjus. Taip ir pas mus uoste - kas plaukia, kad dirba, o kas mokesčius susirenka.

Vakaro metu prisiminti reikšmingiausi uosto įvykiai per pastarąjį šimtmetį.

Šiemet Susisiekimo  ministerijos įsteigtu pirmojo Lietuvos jūrų kapitono Liudviko Stulpino medaliu apdovanotas Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos, šiemet švenčiančios 70 metų jubiliejų, direktorius, profesorius Viktoras Senčila. Tos pačios ministerijos įsteigtas jūrų transporto darbuotojo garbės ženklas įteiktas vakaro organizatorės Uosto direkcijos vadovui A. Vaitkui. Šalies premjero S. Skvernelio padėka pareikšta AB „Smiltynės perkėla“ kapitonui Vytautui Brazauskui, profesoriui Rimui Žaromskiui, dailininkui marisnistui Edvardui Malinauskui, susisiekimo ministro R. Masiulio -   AB „Klaipėdos laivų remontas“ atstovui Steponui Lenkauskui, Klaipėdos universiteto profesoriui Vytautui Smailiui, Lietuvos jūrininkų sąjungos pirmininkui Petrui Bekėžai,  UAB Birių krovinių terminalo atstovui Ruslanui Malininui. Vakaro metu įteiktos ir Uosto direkcijos vadovo padėkos.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder