Klaipėdiečiams ir miesto svečiams – burlaivių lankymas

Klaipėdiečiams ir miesto svečiams – burlaivių lankymas

Sekmadienį denius Jūros šventės lankytojams atvėrė Didžiųjų burlaivių lenktynių 2017 burlaiviai. Iš viso Klaipėdos uoste prisišvartavo 84 burlaiviai iš 19 pasaulio šalių. Populiariausi ir labiausiai Jūros šventės dalyvių lankomi – A ir B klasių didieji burlaiviai, prisišvartavę Kruizinių laivų terminale.

Čia jau nuo sekmadienio ryto driekėsi eilės žmonių, norinčių pasigrožėti į uostą užsukusiais lenktynių dalyviais. Vilnietis Andrius, aplankęs didžiausią pasaulyje barką „Sedov“, dalinosi įspūdžiais: „Buriniai laivai Klaipėdą puošia, nuostabus vaizdas čia“.

„Plaukėme į Švediją, vėliau į Suomiją ir galiausiai esame čia. Žmonės čia atsipalaidavę ir draugiški, rami šalis. Esame iš Omano Sultonato – kartu su 90 žmonių komanda“, – sakė vieno iš didžiojo burlaivio Shabab Oman II įgulos narių Abdula, įleidžiantis lankytojus ant denio apžiūrėti čia atvykusį burlaivį.

Mėgautis tokia pramoga bei išskirtiniu vaizdu grožėtis klaipėdiečiai ir miesto svečiai galės dar pirmadienį iki 17 val., o rugpjūčio 1 d. 12 val. Uosto akvatorijoje, šalia Klaipėdos uosto vartų įvyks burlaivių paradas, kurio metu bus išlydimi lenktynių dalyviai.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder