„Drakonų“ varžybas laimėjo svečiai iš Baltarusijos

„Drakonų“ varžybas laimėjo svečiai iš Baltarusijos

Šeštadienį Jūros šventės šurmulį papildė „drakonų“ valčių varžybos. Tai – jau septintus metus Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos rengiamos varžybos Uosto direkcijos taurei laimėti Danės upėje.

Šiemet šiame neeiliniame sporto renginyje dalyvavo 40 komandų, kurių dalis buvo užsieniečių. Dvi komandos atvyko iš Baltarusijos, po vieną iš Kaliningrado ir Suomijos. Anot Uosto direkcijos Personalo skyriaus viršininkės Irinos Novikovos, norinčiųjų dalyvauti buvo ir daugiau, tačiau priimti jų nebuvo galimybės dėl laiko stokos. Rungtynes tokiu atveju esą reiktų rengti dvi dienas.

Šiemet dėl „Tall Ships Races 2017“ teko pakeisti varžybų distanciją. Senoviniams laivams teko plaukti 500 m Danės upės atkarpoje nuo Gluosnių skersgatvio iki laivo „Meridianas“. Keturiais laivais plaukė po dešimt žmonių -  aštuoni irkluotojai, vienas vairininkas laivo gale ir vienas būgnininkas laivo priekyje.

Pirmąją vietą užėmė komanda „Beloruskaja kalijnaja kompanija“ iš Baltarusijos, antrąją - Butigeidžio dragūnų bataliono komanda, kuri praėjusiais metais buvo pirma, trečiąją – teniso klubas „Kogas“. Geriausiųjų trijulei įteiktos Uosto direkcijos taurės bei šakočiai. 

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder