Išvada: Jūros šventė praėjo sklandžiai

Išvada: Jūros šventė praėjo sklandžiai

57-ąją Jūros šventę Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas trečiadienį vykusio pasitarimo metu įvertino puikiai. Jam pritarė ir renginio problemas bei pasiekimus aptarti susirinkę specialiųjų tarnybų bei Savivaldybės atstovai.

Anot mero, didžiausias šventės įvertinimas - puikūs lankytojų atsiliepimai, kurių esą sulaukta nemažai. V. Grubliauskas negailėjo komplimentų visoms tarnyboms, dirbusioms šventės metu: "Sklandus jūsų darbas jau tapo gera tradicija, besitęsiančia jau ne vienerius metus." Jam antrino ir VšĮ "Klaipėdos šventės" direktorius Romandas Žiubrys.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Alfonsas Motuzas džiaugėsi, kad viešosios tvarkos pažeidimų, alkoholio vartojimo viešosiose vietose, chuliganizmo bei pasipriešinimų policijos pareigūnams atvejų buvo žymiai mažiau negu pernai.

"Mūsų visuomenė tampa labiau orientuota ne į alkoholio vartojimą, o į šeimos pasibuvimą kartu, pramogas", - tikino A. Motuzas.

Policija daugiausiai pranešimų sulaukė dėl ne vietoje pastatytų automobilių bei vagysčių.

"Matosi, kad renkasi žymiai kultūringesni žmonės, kuriems reikia reginio ir edukacijos", - tvirtino ir Savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėjas Narūnas Lendraitis.

Klaipėdos greitosios medicininės pagalbos stotis savaitgalį gavo apie 200 iškvietimų, įprastai jų būna apie 90. Tačiau, anot Savivaldybės administracijos Sveikatos apsaugos skyriaus vedėjos Janinos Asadauskienės, statistika gerėja.

Teigiamai buvo įvertinti ir šventės metu Pirmąją pagalbą teikę maltiečiai. Ši organizacija padėjo apie šimtui žmonių, iš kurių tik šešiems prireikė medikų pagalbos. Patys maltiečiai atkreipė dėmesį, kad daugiausia smulkių susižalojimų buvo patirta dėl prastos šaligatvių būklės.

Kad šventė praėjo be didelių incidentų pritarė ir "Klaipėdos paplūdimių" direktorius Virginijus Urbonas.

"Rimtesni atvejai buvo 7, tačiau baisių pasekmių išvengta", - teigė V. Urbonas.

Didžiausia šių metų Jūros šventės problema įvardintos nesėkmingos Pilies tilto pakėlimo ir nuleidimo operacijos. Į tai ypač dėmesį atkreipė VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" direktorius Gintaras Neniškis. Anot jo, tokie trukdžiai turėjo itin didelę neigiamą įtaką viešojo transporto sistemai. "Vakarų ekspreso" vakar jau aprašytoms tilto problemoms aptarti artimiausiu metu planuojama surengti atskirą specialistų susirinkimą.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder