Gyvenimas pro langą: Šventytė su tango ir "Santechniku iš Ukmergės"

Gyvenimas pro langą: Šventytė su tango ir "Santechniku iš Ukmergės"

180-oji istorija, kovo 6 d., šeštadienis.

Rytas su sniegeliu, pabarstytu dar vakar. Tarsi papuošalas ant kalėdinės eglutės. O per radiją man dainuoja "Santechniką iš Ukmergės". Ne maestro Vytautas Kernagis dainuoja. Kitas maestro - Stasys Povilaitis. Šitos versijos nebuvau girdėjusi... Visai neblogai prasidėjo šiokia tokia šventė su avižinės košės dribsniais.

Taip, taip - kaip ir jubiliejus: per du karantinus pusę metų kasdien po "novelę" karantininio dienoraščio. Šiandien, kaip regite - 180 - oji.

Suprantu, kad tai lyg ir šventytė tik man pačiai. Iš tų 180 žiopsojimo pro langą "kavalkų" buvo labiau pasisekusių, gal kiek ir mažiau pavykusių. Daugiau ar mažiau skaitytų ar ir visai neskaitytų kieno nors ir kada nors. Bet man to "serialo" kiekvienas rašinys brangus. Nes žinau, kas jį rašyti inspiravo ir kodėl paskatino. Tai vakar tos šventytės nuojautos proga sumaniau kaip ir patinginiauti pusdienį. Bet tinginiauti tikslingai. Internetinėje erdvėje žvalgiausi, kas ką veikia? Kas ir kaip su tuo karantinu kovoja, jį nokautuoja veikla. Veikla naminėje izoliacijoje. Ne tik Klaipėdoje, visoje Lietuvoje, bet ir pasaulyje.

Vajergau, kokių "čiūdų" aptikau. Nei išpasakosi, nei atpasakosi. Patys pasiieškokit - pagal savo skonį ir poreikius. Žinoma, jei laiko turit. Žinokit, man jo stinga...

Kas labiausiai nustebino tose peržiūrose? Pasakysiu: jeigu karantinuose sąžiningai kiurksantys "minta" tik tuomi matyta ir girdėta, civilizacijai kaip ir paskutinioji. Atradau ir praturtinusių reikalų. Bet gal aš per daug reikli?

Labiausiai nustebino prOjektai. Na, veikla, už kurią mokamos "babkės". Kokio dydžio tos "babkės", nežinau. Manau, jų kiekis priklauso nuo giminystės ar draugystės laipsnio su skirstančiais.

Ką gali duoti darbdaviui ar samdiniui toks prOjekto turinys: "Pandemijos įtaka darbuotojų motyvacijai: auga didesnio atlygio poreikis, darbo iš namų efektyvumas. Motyvuoti, lojalūs ir į įmonės veiklos rezultatus įsitraukę darbuotojai - to siekia kiekviena įmonė. Darbdaviai nuolat imasi įvairių skatinimo programų - bando įtraukti įdomiais projektais, konkurencingu atlygiu, profesinio tobulėjimo galimybėmis, papildomas vertes kuriančiomis priemonėmis. Pandemijos metu finansinių ir nefinansinių naudų poreikiai iš esmės kito, koronavirusas kardinaliai pakeitė visuomenės požiūrį į tai, kaip koordinuoti darbus: daugelis suprato, kad gali efektyviai dirbti ir nuotoliniu būdu, atsisakė nereikalingų susitikimų, bet tuo pat metu įvertino gyvo žmogaus ryšio svarbą." Na, ir toliau prOjekte panašiai pilstoma iš tuščio į kiaurą.

Tai va, vakar pusdienį taip šventytės nuojautos proga tinginiavau, - žiūrinėdama, skaitinėdama. Ir beveik nieko sau nepasiimdama.

Tiesa, kiek ilgiau buvau apsistojusi ties Astoro Piacolos kūrinių koncertu (Astor Piazzolla, g. 1921 m. kovo 11 d. Mar del Platoje - m. 1992 m. liepos 4 d. Buenos Airėse) - Argentinos tango kompozitorius, bandonijos virtuozas. Jis laikomas tradicinės tango muzikos revoliucionieriumi, su tango sujungęs džiazo, klasikinės muzikos elementus ir sukūręs taip vadinamą "naująjį tango".

Piacolos kūrybą mėgstu. Esu girdėjusi įvairių atlikėjų interpretacijas, kaip dabar sakoma, gyvai. Jo kūrinių koncertą gimimo šimtmečio proga transliavo Klaipėdos koncertų salė. Ačiū muzikantams ir ačiū "Klaipėda gyvai" transliuotojams.

...Šiandien netinginiausiu. Tango ir "Santechniko iš Ukmergės" įkvėpta vysiuosi darbinius grafikus.

Visas „Gyvenimo pro langą“ istorijas galite rasti čia

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder