Pagarbos jūrinei bendruomenei netrūko ir šiemet

Pagarbos jūrinei bendruomenei netrūko ir šiemet

Paprastai tokie garbingi apdovanojimai kaip pirmojo Klaipėdos uosto kapitono Liudviko Stulpino medaliai būdavo teikiami per Jūros šventę, Jūrininkų vakare, vykdavusiame Klaipėdos koncertų salėje. Šiemet, atsižvelgiant į saugumo, susijusio su koronaviruso pandemija, rekomendacijas, visa šventinė ceremonija persikėlė į Smiltynę, prie paminklo "Albatrosas", skirto iš jūros negrįžusiems jūrininkams prisiminti.

"Albatrosas - galingas jūrinis paukštis, drąsos ir stiprybės, taip pat tvirtumo, ištvermės ir atkaklumo simbolis. Drąsiai galima sakyti, kad tai savybės žmonių, kurie yra atsidavę jūrai, pašventę savo gyvenimus jūrinei veiklai. Tai, ką jūs darote, rodo, kad Lietuva yra jūrinė valstybė, o jūsų darbas mūsų šalį dar labiau garsina. Linkiu visiems albatroso stiprybės, kantrybės, drąsos ir plačių polėkių", - renginio metu sakė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Algis Latakas.

Net du medalininkai

L. Stulpino apdovanojimas skiriamas už ypatingus nuopelnus Lietuvos vandens transportui ir jūrų pramonei. Medalio steigėja - Lietuvos susisiekimo ministerija. L. Stulpino apdovanojimo medalio komplektą sukūrė ir pagamino Uosto direkcija. Medalis ir miniatiūra pagaminti iš aukso, sidabro ir juvelyrinio stiklo emalio.

Kol kas apdovanotų šiuo medaliu jūrinės bendruomenės atstovų nėra daug.

Šiemet toks medalis įteiktas kapitonui, Lietuvos jūrininkų sąjungos (LJS) pirmininkui Petrui Bekėžai už ilgametį ir nepriekaištingą darbą puoselėjant Lietuvos jūrų ir vidaus vandenų laivynus, Lietuvos, kaip jūrinės valstybės, vardo garsinimą pasaulyje.

ĮVERTINIMAS. Lietuvos jūrininkų sąjungos pirmininkas Petras Bekėža sako, kad kapitono L. Stulpino medalis jam yra visos Lietuvos jūrininkų sąjungos darbo įvertinimas.

"Mano kandidatūrą iškėlė LJS taryba. Dabar tai, kam teikti L. Stulpino medalius, transporto darbuotojo garbės ženklus, sprendžia ministerijos sudaryta komisija. Iki paskutinės minutės nežinojau, koks bus sprendimas", - sakė P. Bekėža.

Jo manymu, tas medalis yra Lietuvos jūrininkų sąjungos pripažinimas. "Aš tik jai vadovauju, o dirba gana daug žmonių. Man labai džiugu, kad įvertinti mūsų sąjungos nuopelnai. Mes keliame klausimus, kurie jau būna išspręsti kitose valstybėse. Siekiame, kad Lietuvos teisinė bazė atitiktų tarptautinės teisės aktų reikalavimus. Taryba man, kaip pirmininkui, neleidžia snausti, o aš judinu kitus", - kalbėjo P. Bekėža, LJS vadovaujantis nuo 1995 metų su 1,5 metų pertrauka.

L. Stulpino medalis už nepriekaištingą ilgametį darbą plėtojant Klaipėdos valstybinį jūrų uostą, jūrų krovos, uosto konkurencingumo didinimą, pažangių technologijų ir gamybos metodų įdiegimą, Lietuvos, kaip jūrinės valstybės, vardo garsinimą pasaulyje šiemet skirtas Vidmantui Dambrauskui, Lietuvos jūrų krovos kompanijų asociacijos prezidentui ir UAB Birių krovinių terminalo generaliniam direktoriui. Deja, jis šventėje dalyvauti negalėjo.

Uosto kapitonui - du apdovanojimai

Lietuvos Respublikos jūrų transporto darbuotojo garbės ženklu apdovanoti Vytautas Petrulis, asociacijos "Jūros veteranai" pirmininkas ir Alvydas Butkus, UAB "Klaipėdos laivų remontas" generalinis direktorius.

Lietuvos Respublikos ministro pirmininko padėkos raštai įteikti Sergejui Piavinui, AB "DFDS Seaways" laivų elektromechanikui, ir Linui Adomauskui, UAB Limarko jūrų agentūros Ekspedijavimo skyriaus vadovui.

Susisiekimo ministro padėkos raštais apdovanoti Genadijus Šamovas, UAB "Gridinsenta" direktorius, Vytautas Dačkus, Uosto direkcijos laivo "Gelmė" kapitonas, Vytautas Prišmontas, AB Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos laivų mechanikas.

Susisiekimo ministro padėkos raštu ir Uosto direkcijos darbuotojo garbės ženklu už nuoseklų ir kryptingą darbą, nuopelnus stiprinant Klaipėdos valstybinio jūrų uosto įvaizdį, didinant uosto konkurencingumą, Lietuvos, kaip jūrinės valstybės, vardo garsinimą pasaulyje apdovanotas Klaipėdos uosto kapitonas Adomas Alekna.

 KAPITONAS. Klaipėdos uosto kapitonui Adomui Aleknai įteiktas Susisiekimo ministerijos padėkos raštas ir Uosto direkcijos garbės ženklas.

Pauliaus Lindenau medaliai, kuriuos įsteigė Lietuvos laivų statytojų ir remontininkų asociacija, įteikti Povilui Jasukaičiui (UAB "Klaipėdos Laivų remontas") ir Vladimirui Bugajevui (UAB "Garant group").

Lietuvos jūrininkų sąjungos ir asociacijos "Jūros veteranai" įsteigti jūros veteranų ženklai įteikti bocmanui Sergejui Gubkinui, kapitonui Juozui Bakanauskui, jūreiviui Jonui Šalkauskui, motoristui-tekintojui Andrejui Jefremenkai.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder