KLR tęsia kraustymąsi į pietinę dalį

KLR tęsia kraustymąsi į pietinę dalį

AB "Klaipėdos laivų remontas" (KLR) direktorius Alvydas Butkus teigia, kad šiai bendrovei 2019 metai buvo geri. Šiemet toliau tęsiamas bendrovės iškraustymas iš centrinės uosto dalies į pietinę, į buvusio Jūrų perkėlos terminalo nuomojamą teritoriją. Šiemet ten į gamybos pastatą ketinama investuoti apie 0,5 mln. eurų.

Primename, kad vietoje buvusios AB "Klaipėdos laivų remontas", kuri savo veiklą vykdė centrinėje uosto dalyje, nuo 2018 metų liepos 2 d. atsirado dvi AB - Kruizinių laivų terminalas, kuris lieka centrinėje dalyje, ir "Klaipėdos laivų remontas", kuris kraustomas į pietinę dalį. Abiem šioms bendrovėms vadovauja A. Butkus.

Jo teigimu, šiemet KLR investuos apie pusę milijono eurų į gamybos patalpas buvusiame Jūrų perkėlos terminale, AB Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos ("Klasco") nuomojamoje teritorijoje. Pastatas bus apšiltintas, jo viduje bus montuojami tiltiniai kranai, mūrijamos įvairios gamybinės patalpos. Taigi buvusiame sandėlyje bus įrengtos gamybos patalpos.

Nepaisant su kraustymusi susijusių problemų, KLR remonto veikla nenukentėjo. Pasak bendrovės vadovo, 2019 metais rezultatai buvo teigiami. "Mums labai svarbus yra išsikėlimo laiku klausimas. Planuojame tai padaryti per trejus metus", - sakė A. Butkus.

"Vakarų ekspresas" jau rašė apie tai, kaip dalis gamybos buvo perkeliama į nuošalią pietinę dalį. Kol kas centre dar liko du KLR plaukiojantieji dokai, čia dar remontuojami laivai. Pasak A. Butkaus, galutinis persikraustymas, įskaitant ir dokų perplukdymą, numatytas 2023 metais.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder