„Dariui“ ieškomas naujas savininkas

„Dariui“ ieškomas naujas savininkas

Valstybės nekilnojamąjį turtą valdanti ir jo priežiūrą užtikrinanti valstybės įmonė Turto bankas viešojo aukciono būdu parduoda laivą „Darius“.

Žuvininkystės tarnybai priklausęs žvejybinis laivas anksčiau buvo naudojamas moksliniais tikslais ir juo buvo atliekami tyrimai jūroje.

„Dažniausiai tenka pardavinėti įvairų perteklinį valstybės nekilnojamąjį turtą, tad laivas yra šiokia tokia egzotika. Juo turėtų susidomėti ir ne tik Lietuvoje žvejybos veiklą vykdančios įmonės, nes laivas yra žvejybinis, tik juo buvo atliekami tyrimai jūroje. Ruošiant laivą pardavimui, iš jo išmontuota mokslinė įranga, tad jis vėl tinkamas atlikti savo pirminę paskirtį – gaudyti žuvis”, - sako Benitas Jonikas, Turto banko Finansinio turto ir pardavimų direktorius.

Gegužės 13 d. per aukciono sistemą www.evarzytynes.lt laivą bus siūloma įsigyti už pradinę 215,7 tūkst. eurų kainą. Dalyvių registracija skelbiama savaitė iki aukciono pradžios, o baigiama – keturios dienos iki aukciono pradžios.

1993 m. Rusijoje pagaminto laivo ilgis yra 23,06 metro, plotis 6,8 metro, borto aukštis 3,3 metro. Laivo bendroji talpa yra 117 TEU, o grynoji talpa 35 TEU. Laive įmontuotas 1997 m. gamybos, 331 kW galios variklis, pagamintas Danijoje. Laivas parduodamas be įrangos.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder