Juozo Karoso mokykla triumfavo Čekijoje

Juozo Karoso mokykla triumfavo Čekijoje

Čekijos sostinėje Prahoje vyko II-asis tarptautinis konkursas “Music Seasons in Prague”. Konkurso organizatoriai - žinomi pianistai Jana ir Filipas Subotinai. Pirmasis konkursas vyko Vengrijos sostinėje Budapešte, jame dalyvavo tik pianistai. Aktyvių akordeonistų dėka, antrajame konkurse skambėjo ir akordeonas.

Prieš šį konkursą Klaipėdos Juozo Karoso muzikos mokyklos mokiniai jau buvo dalyvavę keliuose kituose tarptautiniuose konkursuose, tad scenos baimė nesutrukdė siekti aukščiausių rezultatų. Vaiva Bitinaitė savo amžiaus grupėje pelnė 1-ąją vietą, Emilijai Šukytei atiteko 2-oji vieta, o jų mokytoja Vaiva Purlytė koncertuojančių atlikėjų kategorijoje pelnė 2-ą vietą (pirma vieta nebuvo skirta niekam). Vitalijus Dobrovolskis (mokyt. Robertas Užgalis) pelnė 2-ąją vietą, o duete su Emilija Šukyte - 1-ąją vieta.

Mokytojas R. Užgalis dalyvavo akordeonistų vertinimo komisijoje. Pasak mokytojo, siekiama išlaikyti itin aukštą konkurso lygį, todėl, jei nėra atlikėjo, verto pirmosios vietos, tai ta vieta apskritai nėra skiriama. Štai akordeono grupei organizatoriai leido skirti tris Grand Prix, tačiau nebuvo skirtas nei vienas prizas, nes konkurso reikalavimai - patys aukščiausi.

Pedagogai džiaugiasi mokslo metų rezultatais ir sudarydami naujas programas tikisi kitais mokslo metais džiuginti klausytojus ne tik Lietuvoje, bet ir sėkmingai atstovauti savo šalį užsienyje.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder