Projektui "Misija Sibiras'12" - šalies vadovės ir tautos palaikymas

Projektui "Misija Sibiras'12" - šalies vadovės ir tautos palaikymas

Ketvirtadienio vakarą Lietuvos televizijos žiūrovai neliko abejingi projekto "Misija Sibiras'12" paramos akcijai - koncertui, kvietusiam prisiminti Sibire likusius tautiečius ir palaikyti šią vasarą į Chakasiją vyksiantį jaunimą.

Porą valandų trukusio paramos koncerto metu jaunimo pilietiškumo ir patriotiškumo ugdymo iniciatyvai paaukota beveik 60 tūkstančių litų.

Pasak Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos, rengiančios projektą "Misija Sibiras", prezidentės Loretos Senkutės, šiemet jaunimo iniciatyvą palaikė ne tik gausus būrys atlikėjų, grupių, visuomenininkų, įrašytame sveikinime projekto prasmę ir svarbą pabrėžė ir Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

"Misija Sibiras" - tai jaunų žmonių tikro patriotiškumo ir pilietiškumo pavyzdys. Didžiuojuosi Lietuvos jaunimu, siekiančiu pažinti savo tautos istoriją ir visų mūsų vardu pagerbti negrįžusių tautiečių atminimą. Tai rodo mūsų mažos, bet stiprios tautos sąmoningumą. Tai, kad per 7-erius metus vykti į ekspedicijas Sibire norą pareiškė beveik 9 tūkstančiai jaunų žmonių, yra geriausias įrodymas, jog mums svarbi istorinė atmintis", - sakė Lietuvos vadovė.

LRT Didžiojoje studijoje susirinko per 300 svečių, stebėjusių paramos koncertą. Jie turėjo galimybę perduoti simbolinę žinutę į Lietuvą negrįžusiems tautiečiams. Sibire pastačius simbolinį tautiečių laidojimo vietas žymintį lietuvių tautodailininko pagamintą kryžių, koncerto metu rašyti laiškai bus sudėti į specialią kapsulę ir įmontuoti į jį.

Projekto organizatoriai primena, kad palaikyti "Misija Sibiras'12" iniciatyvą galima ir po paramos koncerto - iki birželio 11-osios skambinant ar siunčiant trumpąsias žinutes numeriais 1890 (2 Lt), 1891 (5 Lt), 1892 (10 Lt).

Norintiems prisidėti neribota pinigų suma, dar visą mėnesį bus galima aukoti pasinaudojus svetaine aukok.lt.

Visos surinktos lėšos bus skirtos ekspedicijos kelionės bilietams, darbo įrankiams, projekto ekspedicijos veiklos pristatymams Lietuvoje ir užsienyje, fotografijų parodai, dokumentiniam filmui kurti.

Projektas "Misija Sibiras" - tai septintus metus Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos rengiama iniciatyva.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder