Prasideda Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimas

Prasideda Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimas

Ketvirtadienį Visuomenės harmonizavimo parke netoli Prienų prasideda Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimas, kuris truks iki sekmadienio.

Susitikimą rengianti Pasaulio lietuvių jaunimo sąjunga teigia, kad renginys apims mokslą, verslą, politiką ir kultūrą. Jo programoje žada dalyvauti per šimtą žinomų Lietuvos ir užsienio asmenybių, laukiama apie 3 tūkstančių jaunų žmonių.

"Idėja rengti tokį susitikimą gimė man gyvenant Pietų Amerikoje, kur suvažiuoja jaunimas iš viso pasaulio - 33-ijų lietuvių jaunimo sąjungų nariai, aktyviai veikiantys savo šalyse. Ten dalyvauja jaunimas iš Europos, Kanados, Jungtinių Amerikos Valstijų. Norėjome padaryti renginį ir Lietuvoje, tik daug didesnį, atviresnį, su didele programa, kad tai būtų pridėtinę vertę turintis renginys. Jis kiek įmanoma sumažintų atstumą tarp gyvenančių Lietuvoje ir užsienyje. Pagrindinis tikslas - parodyti, kad mes galime bendrauti ir bendradarbiauti", - sako Pasaulio lietuvių jaunimo sąjungos prezidentas Kęstas Pikūnas.

Visuomenės harmonizavimo parke veiks kelios dešimtys erdvių, kuriose bus surengta per šimtą susitikimų ir diskusijų. Jaunimas iš visų Lietuvos regionų bei užsienio kartu su Lietuvos valdžios, verslo, kultūros ir mokslo atstovais aptars strateginius Lietuvos valstybės ir lietuvių tautos reikalus, ieškos konstruktyvių sprendimų bei jų įgyvendinimo būdų, taip spartins pažangios ir modernios valstybės kūrimą. Kartu su pranešėjais diskusijose galės dalyvauti kiekvienas, norintis ir turintis ką pasakyti, taip pat ir tie, kurie norės tik išgirsti diskutuojančius jiems svarbiomis mokslo, verslo, politikos ir kultūros temomis.

Teigiama, kad kiekvienas, atvykęs į susitikimą, galės dalyvauti bet kurioje diskusijoje, prisistatyti karjeros mugėje ir pabendrauti su žinomais Lietuvos verslininkais, politikais, kultūros bei akademinio pasaulio atstovais.

Tarp laukiamų svečių - SEB banko prezidento patarėjas Gitanas Nausėda, Lietuvos banko valdybos pirmininko pavaduotojas Raimondas Kuodis, "Swedbank" analitikas Nerijus Mačiulis, prekybos tinklo "Senukai" savininkas Augustinas Rakauskas ir kiti verslo pasaulio žmonės.

Apie kultūrą diskutuos arba pranešimus skaitys kultūros ministras Arūnas Gelūnas, žymus lietuvių kilmės menininkas iš JAV Rėjus Bartkus (Ray Bartkus), dizaineris Juozas Statkevičius, muzikos pasaulio atstovas Algirdas Kaušpėdas, režisieriai Faustas Latėnas ir Rimas Tuminas, kiti pranešėjai.

Apie su politika susijusiomis temomis tarpusavyje ir su jaunimu diskutuos, pranešimus skaitys Seimo Pirmininkė Irena Degutienė, Premjeras Andrius Kubilius, susisiekimo ministras Eligijus Masiulis, politologas Vladimiras Laučius, užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis, Vilniaus meras Artūras Zuokas, teisingumo ministras Remigijus Šimašius, Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto direktorius Ramūnas Vilpišauskas ir kiti.

Festivalio metu menininkai pristatys savo kūrybines dirbtuves, kuriose galės kurti visi. Poilsio zonose bus rodomas kinas, spektakliai, vyks akustiniai koncertai ir šokių pamokos.

Kiekvieną vakarą didžiojoje hipodromo scenoje vyks gyvą muziką grojančių žymiausių Lietuvos atlikėjų ir grupių koncertai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder