Jaunąsias Klaipėdos pianistes lydėjo sėkmė

Jaunąsias Klaipėdos pianistes lydėjo sėkmė

Vasario 2-3 dienomis Latvijos mieste Daugpilyje vyko V Tarptautinis kamerinių ansamblių konkursas NOVA MUSICA. Jame rungėsi įvairaus amžiaus jaunieji talentai iš Latvijos, Rusijos, Baltarusijos ir Lietuvos.

Atidarymo šventėje skambėjo lietuvių kompozitoriaus Gedimino Purlio „Fugetė“ dviems fortepijonams, atliekama konkurso komisijos narės, Juozo Karoso muzikos mokyklos mokytojos ekspertės Vaivos Purlytės ir konkurso organizatorės Elinos Bambane (Latvija).

Mažosios klaipėdietės, kurios vyko į šį konkursą, grįžo iškovojusios I vietos laureatų diplomus bei piniginį prizą (65 latus).

Tai Jeronimo Kačinsko muzikos mokyklos fortepijoninis trio - aštuonemetės dvynukės Ieva ir Gabrielė Šiaudvytytės bei taip pat aštuonmetė Anastasija Tarasova. Jų mokytojos - Vanda Šarkuviene ir Vilija Kneižienė.

Mažosios pianistės buvo pripažintos ir kaip geriausios savo tautos kompozitoriaus kūrinio atlikėjos, originaliai paskambinusios Leono Povilaičio pjėsę šešioms rankoms „Vaiduoklis“. Joms buvo įteiktas įspūdingas Latvijos liaudies meistro sukurtas apdovanojimas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder