Į Klaipėdą vėl atkeliauja tradicinis Lietuvos berniukų chorų festivalis

Į Klaipėdą vėl atkeliauja tradicinis Lietuvos berniukų chorų festivalis

2012 m. birželio 9 diena Klaipėdoje rengiamas tradicinis Lietuvos berniukų chorų festivalis – akcija „Lietuvos berniukai prieš smurtą ir narkomaniją“.

Lietuvos berniukų chorų festivalis „Lietuvos berniukai prieš smurtą ir narkomaniją“ paremtas unikalia pastarojo dešimtmečio Lietuvos berniukų chorinio judėjimo plėtros patirtimi bei tradicijomis, kurios tampa pavyzdžiu pasaulio valstybių choriniam sąjūdžiui.

2012 m. festivalis vyks jau tryliktą kartą. Festivalis keliauja per Lietuvos miestus. Jis jau yra buvęs ir Klaipėdoje. Festivalio organizatoriai ir rengėjai yra Lietuvos Liaudies kultūros centras, Lietuvos chorų sąjunga, Klaipėdos chorine bendrija “Aukuras”, Klaipėdos miesto J. Kačinsko muzikos mokykla, Klaipėdos savivaldybė. Lietuvos Respublikos kultūros ministerija šį festivalį įtraukė į prioritetinių Lietuvos kultūros renginių sąrašą. Festivalio partneris – AB „Smiltynės perkėla“.

Į festivalį ketina atvykti per 1500 berniukų ir jaunuolių iš visos Lietuvos. Festivalio metu vyks du koncertai:

13.00 val. koncertas Klaipėdos laikrožių muziejaus kiemelyje - šiame koncerte dalyvaus berniukų jaunučių chorai iš visos Lietuvos;

18.30 val. koncertas Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje. Šiame koncerte dalyvaus koncertiniai berniukų ir jaunuolių chorai iš Vilniaus – choras „Ąžuoliukas“, vadovas prof. Vytautas Miškinis, iš Kauno – choras „Varpelis“, vadovas Ksaveras Plančiūnas, iš Šiaulių – choras „Dagilėlis“, vadovas Remigijus Adomaitis, iš Klaipėdos – choras „Gintarėlis“, vadovas Juozas Kubilius ir Klaipėdos kamerinis orkestras, vadovas Mindaugas Bačkus.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder