Gimnazijos moksleiviai rinkosi profesiją

Gimnazijos moksleiviai rinkosi profesiją

Balandžio 12-ąją Klaipėdos „Varpo“ gimnazijoje vyko profesinio informavimo žinių konkursas „Pasirink profesiją“, kurio tikslas - orientuoti kryptingą mokinių profesinės karjeros kūrimą bei padėti mokiniui susipažinti su individualaus ugdymo plano sudarymo galimybėmis, darbo pasauliu, studijų programomis, mokymo įstaigomis, ugdyti karjeros valdymo įgūdžius. Jis buvo skirtas II klasių mokiniams, kurie neužilgo patys turės sudarinėti savo asmeninius planus.

Renginiui prasidėjus buvo pristatyta garbingoji komisija, kurią sudarė gimnazijos direktorius Valerijus Kuzliakinas, direktoriaus pavaduotojos Irena Pluškienė ir Neolė Jucienė, mokyklos psichologė Jovita Šimkūnaitė, etikos mokytoja Lina Paulauskienė, o mokinių interesams atstovavo Id klasės mokinė ir Mokinių tarybos narė Rūta Lakiūnaitė. Iš viso dalyvavo keturios II-okų klasės. Jos turėjo išsitraukti savo eilės numerius ir pristatyti savo profesiją. Pirmieji buvo inžinieriai, pasirinkę statybų sritį, po to sekė ekonomistai, teisininkai ir galiausiai dizaineriai.

Po šių namų darbų reikejo pristatyti individualų ugdymo planą pasirinktai profesijai, kur galima įgyti pasirinktą specialybę, jos paklausą darbo rinkoje. Po kiekvieno pristatymo komandų atstovai turėjo atsakyti į papildomą klausimą.

Bet viskas, kas turi pradžią, turi ir pabaigą. Renginį vainikavo dalyvių apdovanojimas. Daugiausiai taškų surinko IIa klasė su ekonomisto profesija. Jie namų darbus atliko sukurdami trumpą informacinį filmuką, pristatydami individualų ugdymo (- si) planą vaidino ir netgi sukūrė dainą.

Įvairiapusiai ir linksmi pasirodymai visiems kėlė nuotaiką, o moksleiviai pageidavo ir daugiau tokių renginių.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder