Pasaulinės reikšmės stuburo slankstelis kelia aistras

Pasaulinės reikšmės stuburo slankstelis kelia aistras

Net ir po to, kai paaiškėjo, kad Neimarui lūžo stuburo slankstelis, Brazilija puoselėjo viltį, jog publikos numylėtinis žais pasaulio čempionato finale. Rinktinės gydytojui teko dar kartą pareikšti - rungtyniauti su tokia trauma neįmanoma.

 

Ketvirtfinalio mače su Kolumbija Neimaro patirta trauma tapo bene svarbiausia naujiena ne tik Brazilijoje, bet ir visame pasaulyje. Puolėjui lūžo trečiojo stuburo slankstelio atauga. Gydytojai pareiškė, kad Neimarui be futbolo teks praleisti 3-6 savaites, taigi čempionatas jam baigtas. Iš ligoninės futbolininkas buvo sraigtasparniu nuskraidintas į rinktinės bazę, o iš ten - namo.

Sveikatos Neimarui linkėjo ne tik garsūs futbolininkai, bet ir kitų sporto šakų atstovai - lengvaatletis Juseinas Boltas (Usain Bolt), krepšininkas Lebronas Džeimsas (Lebron James). Brazilų varžovai pusfinalyje vokiečiai tvirtino liūdintys dėl traumos, nes tokiose rungtynėse turi žaisti geriausi. Nemažai karjerą baigusių ir tebežaidžiančių futbolininkų svarstė, ar kolumbietis Chuanas Sunjiga (Juan Zuniga) norėjo sužeisti Neimarą. Brazilas Ronaldas ir italas Fabijus Kanavaras (Fabio Cannavaro) įsitikinę, kad veiksmas buvo tyčinis. Brazilijos rinktinės kapitonas Tiagu Silva (Thiago Silva) taip nemano. Kiek atsigavęs po nelaimės, Neimaras paskelbė pranešimą: „Mano svajonė dar gali išsipildyti. Aš negaliu žaisti, bet ne viskas prarasta. Brazilijos rinktinė padarys viską, kad tapčiau pasaulio čempionu.“ Neimaras tikriausiai bus pusfinalio mače ir palaikys komandą. Brazilijos žiniasklaida netgi paskleidė gandą, kad puolėjas spės pasveikti iki finalo. Rinktinei teko reaguoti į šį gandą. „Nėra jokių šansų, kad Neimaras žais finale. Nereikia kurti iliuzijų“, - pažymėjo komandos gydytojas Chosė Luisas Runkas (Jose Luis Runco).

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder