Iškilmingai sutikti Europos krepšinio vicečempionai

Iškilmingai sutikti Europos krepšinio vicečempionai

Pirmadienį Vilniaus Rotušės aikštėje iškilmingai sutikti sidabro medalius Europos vyrų krepšinio čempionate iškovoję mūsų šalies krepšininkai.

Patekimas į finalą garantavo mūsų šalies komandai ir tiesioginį kelialapį į 2016 metų Rio de Žaneiro olimpines žaidynes.

Trenerio Jono Kazlausko vadovaujamai mūsų šalies komandai Senojo žemyno pirmenybėse atstovavo Mindaugas Kuzminskas, Artūras Milaknis, Paulius Jankūnas, Mantas Kalnietis, Jonas Valančiūnas, Antanas Kavaliauskas, Lukas Lekavičius, Domantas Sabonis, Renaldas Seibutis, Deividas Gailius, Robertas Javtokas ir Jonas Mačiulis. Tiesa, pastarasis iš karto išvyko į Madrido "Real" (Ispanija) klubą.

"Noriu padėkoti jums už parodytą stebuklą. Jūs įrodėte, kad esate vieni stipriausiu šiame žemyne. Jus vedė tikėjimas savo jėgomis, noras nugalėti ir meilė Lietuvai", - krepšininkus sveikino Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius. Premjeras komandai įteikė simbolinį 69,48 tūkst. eurų čekį.

Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis įteikė čekį dar solidesnei 100 tūkst. eurų sumai.

"Dainoje dainuojama: "Mums nesiseka septynis metus iš eilės", bet mums septynis kartus pasisekė - mes olimpinėse žaidynėse", - krepšininkų pasirodymu džiaugėsi Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.

Rinktinės narius taip pat sveikino Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė, Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) generalinis direktorius Edis Urbanavičius.

"Ačiū sirgaliams už palaikymą, kurį jautėme nuo pat pirmųjų rungtynių. Žaidžiame dėl Lietuvos ir dėl jūsų", - sakė Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris J. Kazlauskas.

Lietuvos rinktinė Senojo žemyno pirmenybėse iškovojo septynias pergales ir patyrė du pralaimėjimus. Finale sekmadienį mūsų šalies komanda 63:80 pralaimėjo Ispanijos krepšininkams.

Lietuviai Europos pirmenybių medalius ligi šiol buvo iškovoję šešis kartus - 1937, 1939 ir 2003 metais mūsiškiai pelnė auksą, 1995 ir 2013 metais - sidabrą, o 2007-aisiais - bronzą.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder