Vokietijos darbo rinka negailestinga moterims

Vokietijos darbo rinka negailestinga moterims

Vokietijos darbo rinkoje moterys susiduria su didele diskriminacija. Ekonominio bendradarbiavimo ir vystymo organizacijos (OECD) atliktas tyrimas parodė, kad padėtis dėl vyrų ir moterų algų skirtumų bei karjeros galimybių didžiausioje Europos ekonomikoje yra prasčiausia, palyginti su kitomis išsivysčiusiomis žemyno šalimis.

Tyrimo ataskaitoje teigiama, kad moterys uždirba 21,6 proc. mažiau, nei tokį pat darbą dirbantys kolegos vyrai. Kitų organizacijai priklausančių 34 išsivysčiusių šalių vidurkis yra 16 proc. Vokietiją iš visų narių „lenkia“ tik Japonija ir Pietų Korėja.
 
Vokietijos viešajame sektoriuje padėtis dar blogesnė – atlyginimų skirtumas siekia 23 proc.
 
OECD taip pat kritikavo vokiečius dėl itin mažo vadovaujančius postus užimančių moterų procento. „Vokietijoje šis skaičius yra itin mažas, palyginti su visu išsivysčiusiu pasauliu“, – rašoma ataskaitoje. Statistika rodo, kad moterims tenka vos 3 proc. vietų įmonių valdybose. Tai pats žemiausias rodiklis Europoje ir mažiau nei Meksikoje ar Rusijoje. OECD šalių vidurkis siekia 10 proc., o Vokietijos kaimynėse Prancūzijoje, Švedijoje ir Suomijoje moterys užima 15 proc. vadovų postų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder