"SpaceX" gavo sertifikatą vykdyti JAV karinius užsakymus

"SpaceX" gavo sertifikatą vykdyti JAV karinius užsakymus

Jungtinių Valstijų oro pajėgos suteikė specialų sertifikatą privačiai įmonei "SpaceX" - ši nuo šiol galės leisti kariniams veiksmams ir šnipinėjimui skirtus palydovus. Šioje srityje nuo pat 2006 metų monopoliją buvo užsitikrinusi bendra "Lockheed Martin" ir "Boeing" įmonė, praneša BBC.

Verslininko Elono Musko (Elon Musk) įkurta "SpaceX" jau yra laimėjusi kelias sutartis su JAV Nacionalinės aeronautikos ir kosmoso administracija (NASA) dėl krovinių ir kosmonautų gabenimo į Tarptautinę kosminę stotį (TKS).

Oficialus JAV karinių pajėgų leidimas buvo gautas po dvejus metus vykdytų intensyvių patikrų, kurias atliko šalies oro pajėgų pareigūnai.

"SpaceX" pasirodė esanti tinkama komercinių pervežimų tiekėja, todėl pirmą kartą per pastarąjį dešimtmetį atsirado galimybė susidaryti konkurencijai šioje srityje", - nurodoma oficialiame JAV oro pajėgų sekretorės Deboros Džeims (Deborah James) pranešime.

Bendrovės vadovas E. Muskas teigia, kad sprendimas "tapo svarbiu žingsniu kuriant konkurenciją nacionalinio saugumo aeronautikos srities kosminių pervežimų sferoje".

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder