doleriai

Sirijai reikės 60 mlrd. JAV dolerių paramos atsigauti po krizės

Sirijai reikės apie 60 mlrd. JAV dolerių paramos iš užsienio šaliai atstatyti, jeigu prezidento Bašaro al Asado (Bashar al-Assad) režimas bus nuverstas, teigė Sirijos opozicijos veikėją, cituoja "wsj.com".

Sirijos nacionalinės tarybos (SNT) vadovas Džordžas Sabra (George Sabra) teigė, kad opozicija kreipsis į arabų ir tarptautines valstybes dėl paskolų, skirtų šaliai atsigauti po krizės ir padėti pabėgėliams.

"Mes prašysime pagalbos iš Sirijos draugų ir tarptautinės bendruomenės (...). Sirija yra viena iš Arabų Lygos įkūrėjų ir tarptautinės bendruomenės narė, todėl jų pareiga padėti", - žurnalistams Dubajuje sakė Dž. Sabra. Pasak jo, prireiks 60 mlrd. JAV dolerių statyboms ir kitiems darbams per pirmuosius šešis mėnesius po B. al Asado režimo nuvertimo.

SNT priklauso Nacionalinei Sirijos revoliucinių ir opozicinių jėgų koalicijai - šio mėnesio pradžioje sudarytai Sirijos opozicijos grupių sąjungai, kurią pripažino Arabų Lyga, Persijos įlankos arabų šalių bendradarbiavimo taryba, Prancūzija ir Didžioji Britanija.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder