Nerimas dėl Kinijos ekonomikos smukdo šalies akcijas

Nerimas dėl Kinijos ekonomikos smukdo šalies akcijas

Pirmadienį Kinijos akcijų vertė dar labiau krenta kylant investuotojų susirūpinimui ir baimėms dėl smukusio augimo šalies ekonomikoje ir neramumų rinkose. Pagrindinis akcijų indeksas "Shanghai Composite" ir toliau nenustojo kristi; jis sumenko 8,4 proc. - iki 3211,75 punkto. Vertybinių popierių investuotojai parduoti nenustoja net ir po šalies valdžios bandymų juos įtikinti išlaikyti pozicijas. Apie tai praneša BBC.

Savaitgalį Pekino pareigūnai nusprendė leisti valstybiniam pensijų fondui investuoti šalies akcijų rinkoje. Pagal naująsias taisykles institucijai bus leista iki 30 proc. savo aktyvų skirti vietinių įmonių parduodamiems vertybiniams popieriams įsigyti. Fondui suteikta teisė investuoti ne tik vien į akcijas, bet ir į kitus finansų rinkos instrumentus, išvestines finansines priemones. Tokiu būdu keldama finansinių aktyvų paklausą vyriausybė tikisi padidinti jų kainą.

Taip pat Kinijos centrinis bankas praėjusią savaitę tikėdamasis suaktyvinti eksporto sektorių sumažino nacionalinės valiutos juanio vertę.

Visgi, Honkongo "Hang Seng" akcijų indeksas krito 4 proc. ir pasiekė 21523,57 punkto dar prekybos pradžioje. Viso per praėjusią savaitę bazinis Kinijos "Shanghai Composite" indeksas sumenko 12 proc., todėl nuo birželio vidurio susidaręs rodiklio kritimas viso siekia 30 procentų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder