Marijus Dragis: euro zonos ūkio atsigavimas "žymiai pagerėjo"

Marijus Dragis: euro zonos ūkio atsigavimas "žymiai pagerėjo"

Europos centrinio banko (ECB) vadovas Marijus Dragis (Mario Draghi) teigia per pastaruosius dvejus metus pastebėjęs "žymiai pagerėjusį" euro zonos ūkio atsigavimą. Apie tai praneša BBC.

Kalbėdamas Pasaulio ekonomikos forume (WEF) Davose jis sakė: "Nuosmukio rizika sumažėjo visur - tiek didžiosiose, tiek ir periferinėse euro zonos šalyse".

M. Dragis teigė, kad kol kas atsigavimą daugiausiai skatina eksportas, tačiau paklausa kyla ir vidaus rinkose. Tiesa, jis įspėjo, kad ūkio atsigavimas tebėra silpnas ir netolygus.

Kalbėdamas apie infliaciją, M. Dragis pareiškė esąs įsitikinęs, kad vidutinės trukmės laikotarpiu euro zona visgi pasieks planinį savo 2 proc. infliacijos vidurkį. Šiuo metu infliacijos lygis euro zonoje siekia vos 0,8 proc. Baiminamasi, kad jis gali ir toliau kristi - arba net pasiekti neigiamą lygį - defliaciją.

ECB vadovas savo kalboje patikino klausytojus, kad euro zonos finansininkai atidžiai stebi infliacijos lygį, tačiau visgi pripažino, kad "kuo ilgiau tęsis šis žemo lygio periodas - tuo didesnė rizika kyla atsigavimui. Savo kalboje jis teigė manąs, kad silpnos infliacijos priežastis yra ta, kad regionas atsigauna po bankų krizės. Be to, M. Dragis pažymėjo, kad kainų kilimas Europos Sąjungoje nėra daug mažesnis nei JAV užregistruotas lygis.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder