"Lukoil" savo rinkos kapitalizacija aplenkė "Rosneft"

"Lukoil" savo rinkos kapitalizacija aplenkė "Rosneft"

Privati energetikos sektoriaus bendrovė "Lukoil", kurios stambiausias akcininkas yra milijardierius Vagitas Alekperovas, aplenkė vyriausybės valdomą "Rosneft" pagal rinkos kapitalizaciją. Taip ji tapo brangiausia naftos gavybos įmone visoje Rusijoje. Apie tai praneša portalas "Finanz.ru", remdamasis Maskvos biržos pateikiamais duomenimis.

Penktadienį pateikiami institucijos skaičiai rodo, kad "Rosneft" rinkos kapitalizacija, t.y. kompanijos akcijų vertė rinkoje, siekė 2 trln. 420 mlrd. rublių. Savo ruožtu "Lukoil" vertė sudarė 2 trln. 422 mlrd. rublių.

"Rosneft" atstovas spaudai Michailas Leontjevas, komentuodamas sausio 26 d. tarptautinės reitingų agentūros "Standard and Poor's" atliktą Rusijos skolinimosi reitingo sumažinimą, paragino "kreipti mažiau dėmesio į tokius dalykus kaip rinkos kapitalizacija, akcijų indeksai ir pan." "Visa tai liko praeityje", - pareiškė "Rosneft" atstovas.

"Lukoil" akcijų vertė vos prieš kelias dienas pasiekė istorinį maksimumą, primena bendrovės "Upravlenje sbereženijami" vyriausiasis analitikas Aleksandras Potavinas. Savo ruožtu "Rosneft" vertybinių popierių kaina laikosi ties ta pačia riba, kokia buvo registruojama ir prieš trejus metus: akcijos nėra paklausios, nes bendrovę slegia didžiulė valiutinė skola, kurią sunku administruoti dėl taikomų sankcijų ir smukusios naftos kainos, teigia analitikas.

Rusiškų naftos bendrovių kapitalizacija dabartinėmis sąlygomis, t.y. smukus naftos kainai ir netekus prieigos prie Vakarų kapitalo rinkų, labai priklauso nuo turimų skolų ir numatomos veiklos dinamikos, teigia makroekonomikos sferos analitikas Sergejus Hestanovas. Pasak jo, 2015 metais daugiausiai įtakos įmonių rinkos kapitalizacijai turės būtent susidariusi skolos našta ir šio veiksnio poveikis bendrovių veiklai.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder