Kinijos akcijų vertės augimas ir toliau tęsiasi

Kinijos akcijų vertės augimas ir toliau tęsiasi

Kinijos akcijų vertės augimas ir toliau tęsiasi. Kelios ankstesnės šios savaitės dienos buvo nužymėtos didžiuliais nuostoliais visose pasaulinėse rinkose. Apie tai praneša BBC.

Pagrindinis žemyninės Kinijos akcijų indeksas "Shanghai Composite" dar prekybos pradžioje kilstelėjo 1,1 proc. ir pasiekė 3123,04 punkto. Toks šuolis prisideda prie jau ketvirtadienį prasidėjusio atsigavimo rinkose, nes investuotojai viliasi, kad masinis akcijų pardavimas jau bus pasibaigęs.

Kitose Azijos regiono ekonomikose akcijų kaina taip pat atsigauna - daugiausiai įtakos padarė stiprus JAV akcijų augimas. Pavyzdžiui, Honkongo "Hang Seng" indeksas penktadienį ūgtelėjo 1,6 proc. - iki 22186,30 punkto. Savo ruožtu Japonijos "Nikkei 225" išaugo daugiau nei rodikliai kitose regiono valstybėse - 2,4 proc. (iki 19020,56 punkto).

Dabar investuotojai analizuoja naujus duomenis apie Japonijos infliacijos lygį - liepą kainų kilimo tempas siekė 0 proc., todėl prasidėjo spekuliacijos, kad šalies centrinis bankas vėl gali imtis ūkio skatinimo priemonių.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder