Ketvirtadienis – Europos centrinio banko sprendimo diena

Ketvirtadienis – Europos centrinio banko sprendimo diena

ECB ketvirtadienį renkasi sprendimui dėl bazinių palūkanų bei ekonomikos skatinimo. „Rokiškio sūrio“ vadovas įsigijo 1,29 proc. vadovaujamos bendrovės akcijų. „Klaipėdos naftos“ rugpjūčio mėnesio pajamos padidėjo 30 procentų, „Biržos laikmatyje“ rašo SEB banko analitikai, rašo 15min.lt.

Pasaulio akcijų rinkose nuotaikos gana geros po to, kai ECB teigė, kad yra pasiruošęs supirkti obligacijas. Tikimasi, kad ketvirtadienį ECB pateiks daugiau komentarų dėl ūkio skatinimo. Palūkanos greičiausiai bus mažinamos kitame susirinkime, vyksiančiame spalį, rinkų dalyviai tikisi daugiau aiškumo iš ECB, o akcijų ateities sandoriai rodo kilimą.

Baltijos šalių biržose trečiadienį prekyba vyko gana aktyviai – apyvarta 0,9 mln. eurų, sudaryta daugiau negu 0,5 tūkst. sandorių. Vilniuje dominavo pardavėjai – 4 bendrovių akcijos brango, 14 pigo, indekso OMXV vertė smuktelėjo0,23 procento.

Taline optimizmo buvo daugiau – padidėjo 8 akcijų kainos, sumažėjo 4, indeksas OMXT pasistiebė 0,13 procento. Vilniuje tiesioginių sandorių dėka didžiausia buvo TEO LT (0 proc.) akcijų apyvarta. „Panevėžio statybos tresto“ (-2,80 proc.) akcijų kaina smuko jau ketvirtą prekybos sesiją iš eilės ir per šį laikotarpį jau susitraukė 11,86 procento – mažieji investuotojai tęsė bendrovės akcijų pardavimą po nuviliančių pusmečio rezultatų paskelbimo praėjusią savaitę.

Panašu, kad „City Service“ (-1,08 proc.) susidomėjo didesnis pirkėjas – nors pardavėjų netrūko, o akcijų kaina sumažėjo, tačiau prekybos sesijos pabaigoje beveik visa pasiūla buvo nupirkta. Taline aktyviausiai prekiauta vis gerėjančius veiklos rezultatus demonstruojančios bendrovės „Olympic Entertainment Group“ (+1,45 proc.) akcijomis.

„Rokiškio sūris“ trečiadienį jau pasibaigus prekybos sesijai pranešė, kad rugsėjo 4 dieną bendrovės vadovas A.Trumpa Vilniaus biržoje 2 sandoriais įsigijo 463,8 tūkst. savo bendrovės akcijų. Tai sudaro 1,29 proc. įmonės įstatinio kapitalo. Sandoriuose už vieną akciją mokėta po 1,36-1,37 euro.

Neigiamai „Orlen Lietuva“ kapitalinio remonto paveikti „Klaipėdos naftos“ veiklos rezultatai pradeda gerėti. Bendrovė pranešė, kad rugpjūčio mėnesį preliminarios pajamos siekė 12,5 mln. litų ir buvo 30 proc. didesnės negu pernai. Pajamų augimui didžiausios įtakos turėjo vienkartinis išvalytų naftos produktų pardavimas (gauta 3,2 mln. litų pajamų). Bendrovės šių metų 8 mėnesių preliminarios pajamos buvo 90,9 mln. litų, o neigiamas pokytis lyginant su to paties laikotarpio pajamomis pernai sumažėjo iki 9 procentų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder