"Juodasis penktadienis" JAV: amerikiečiai per dvi dienas išleido 12,3 mlrd. dolerių

"Juodasis penktadienis" JAV: amerikiečiai per dvi dienas išleido 12,3 mlrd. dolerių

"Juoduoju penktadieniu", lapkričio 28 d., pradėtas naujasis išpardavimų sezonas Jungtinėse Valstijose. Kaip rodo tyrimų bendrovės "ShopperTrak" duomenys, tą dieną amerikiečiai parduotuvėse išleido 9,1 mlrd. dolerių, arba 7 proc. mažiau nei 2013 metais. Bet pardavimai ketvirtadienį, Padėkos dieną, kai daugelis mažmenininkų jau pradėjo mažinti kainas, išaugo 24 proc., lyginant su 2013 metais - iki 3,2 mlrd. dolerių.

Iš viso per dvi išpardavimų dienas bendrieji pardavimai sudarė 12,3 mlrd. dolerių, arba vos 0,5 proc. mažiau nei prieš metus. Pateikiant šiuos skaičius neatsižvelgta į pardavimus internetu - tik į prekybą įprastose parduotuvėse.

Preliminariais "IBM Digital Analytics" duomenimis, praėjusį penktadienį pardavimų internetu buvo užfiksuota 9,5 proc. daugiau nei prieš metus, o ketvirtadienį - 14,3 proc. daugiau.

Vartojimo poreikiai keičiasi - žmonės nebenori grūstis parduotuvėse per "juodąjį penktadienį", ir pradeda pirkti prekes internetu arba Padėkos dieną. Mažmenininkai, tą pajutę, noriai tenkina šį poreikį ir pradeda išpardavimus diena anksčiau, teigia "Kommersant".

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder