JAV sugalvojo, kaip padidinti BVP 400 mlrd. dolerių

JAV sugalvojo, kaip padidinti BVP 400 mlrd. dolerių

Pakeitus bendrojo vidaus produkto (BVP) skaičiavimo metodą Jungtinėse Valstijose BVP padidės 400 mlrd. dolerių, teigia Nacionalinio ekonominės analizės biuro vyriausiasis specialistas Brentas Moltonas (Brent Moulton). Apie tai praneša AP.

JAV BVP padidėjo 3 proc., nes pirmą kartą nuspręsta priskaičiuoti ir atlygį už filmų kūrimą bei išlaidas moksliniams tyrimams. B. Moltonas teigė, kad būsimasis BVP yra didžiausias nuo 1999 metų, kai JAV vyriausybė pradėjo į BVP įtraukti ir pajamas iš kompiuterių pramonės. Skaičiuojant bus atsižvelgta į tokius veiksnius kaip infliacija ir kiti kintamieji.

Nacionalinis ekonominės analizės biuras taip pat teigia, kad pakeistas BVP skaičiavimo metodas padidins skirtumą tarp atskirų valstybių pagal regioninį produktą. Valstijų, turinčių daug gynybos bendrovių ir mokslinių tyrimų centrų, BVP gerokai padidės, pavyzdžiui, Naujosios Meksikos ir Merilendo ekonomika atitinkamai paaugs 10 ir 6 proc., žemės ūkyje aktyvesnės Luizianos BVP pakils tik 0,6 proc.

2012 metų pabaigoje JAV BVP siekė 14,8 trln. JAV dolerių. Pasaulio BVP praėjusiais metais sudarė 74,8 trln. JAV dolerių.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder