Į Kaliningradą - nemokamos vizos

Į Kaliningradą - nemokamos vizos

Nuo liepos 1-osios į Kaliningradą Lietuvos ir Lenkijos piliečiams bus galima patekti nemokamai su elektronine viza, kuri bus išduodama pasienyje. Taip srities valdžia bando atsiverti turistams iš Europos šalių. Tiesa, Kaliningrado srities gubernatorius Antonas Alichanovas teigė to paties besitikintis ir iš Lietuvos bei Lenkijos.

Elektroninės vizos, kaip skelbiama, įsigalios jau nuo liepos mėnesio, ir su jomis Kaliningrade bus galima išbūti iki aštuonių dienų.

„Tai nemokamos elektroninės vizos, kurias bus galima gauti internetu. Aš labai tikiuosi, kad šis žingsnis prives prie kokio nors atšilimo ir atvers galimybę mūsų piliečiams atvykti iš Kaliningrado į Lietuvą ir Lenkiją“, – kalbėjo A.Alichanovas, kurį cituoja Rusijos valstybinė naujienų agentūra TASS.

Anketą dėl elektroninės vizos, kaip skelbiama, bus galima užpildyti specialiame Rusijos vidaus reikalų ministerijos tinklapyje. Viza galios 30 dienų, ir vienu metu bus galima būti iki aštuonių dienų.

Beje, tokia tvarka galios iš viso 50 Europos šalių piliečiams. Pajamų stokojanti Kaliningrado sritis taip tikisi pritraukti turistus. 2018 m. Kaliningrade, TASS duomenimis, pabuvojo 1,5 mln. turistų, o iki 2025 m. šį skaičių rusai nori padvigubinti.

Vis dėl to neaišku, ar daug Lietuvos piliečių pasinaudos tokia galimybe. Skurdi turizmo infrastruktūra Kaliningrade gali atbaidyti dalį keliautojų, tačiau galimybe susidomėti gali pigesnių prekių ieškantys pirkėjai.

Šiuo metu neskubi viza kainuoja apie 70 eurų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder