"Coca-Cola" prarado kompiuterius su 74 tūkst. darbuotojų duomenimis

"Coca-Cola" prarado kompiuterius su 74 tūkst. darbuotojų duomenimis

Bendrovė "Coca-Cola" pranešė apie penktadienį pavogtus kelis nešiojamus kompiuterius, kuriuose buvo laikoma konfidenciali informacija, t.y., duomenys apie 74 tūkst. buvusių ir dabartinių įmonės darbuotojų bei trečiuosius asmenis. Apie tai praneša AFP.

Leidinys "Boston Herald" aptiko visiems bendrovės darbuotojams išplatintą žinutę, kurioje teigiama, kad kompiuterius su darbuotojų duomenimis 2013 gruodį pasisavino "anksčiau su "Coca-Cola" susijęs žmogus, kurio pareigos apėmė įrangos techninę priežiūrą ir utilizavimas".

Pavogtuose kompiuteriuose buvo laikoma informacija apie buvusių ir dabartinių darbuotojų bei trečiųjų asmenų socialinio draudimo numerius, jų vairuotojo pažymėjimų duomenis, pašto adresus ir kita konfidenciali informacija.

Žmonėms, kurių duomenys buvo saugomi pavogtuose įrenginiuose, "Coca-Cola" siunčia raštiškus pranešimus apie įvykį. Nuo sausio 24 d. atitinkami laiškai buvo išplatinti 18 tūkst. buvusių ir dabartinių bendrovės darbuotojų. Dar 56 tūkst. jų pranešimai bus išsiųsti artimiausiomis dienomis.

"Coca-Cola" atstovė spaudai Ana Mūr (Ann Moore) patvirtino pranešimus apie vagystę ir pabrėžė kol kas negavusi jokių įrodymų, kad duomenys pateko į nusikaltėlių rankas. Tačiau ji pridūrė, kad atsargumo sumetimais visiems darbuotojams, kurių duomenys yra pavogtuose kompiuteriuose, "Coca- Cola" teiks nemokamą prieigą prie programos apsaugančios nuo asmens duomenų vagystės.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder