B. Obama: Mianmaras yra reformų kelyje, kuris dar ilgai tęsis

B. Obama: Mianmaras yra reformų kelyje, kuris dar ilgai tęsis

Mianmaras yra "nepaprastame reformų kelyje", kuris dar ilgai tęsis, sakė Barakas Obama (Barack Obama), tapęs pirmuoju JAV prezidentu, apsilankiusiu Pietryčių Azijos valstybėje, skelbia BBC.

Noras keistis atitinka reformų planą, sakė B. Obama. Todėl jis atvyko ištiesti "draugystės ranką".

Tačiau kalboje Rangūno universitete B. Obama teigė, kad dėmesys turėtų būti nukreiptas į neseniai Rachinų valstijoje įvykusį smurto proveržį.

Kreipdamasi į studentus JAV prezidentas sakė, kad Amerika padės Mianmarui atkurti ekonomiką ir gali tapti partnere kelyje, vedančiame į priekį.

"Šiandien aš atvykau įvykdyti savo pažadą ir ištiesti draugystės ranką. Tačiau ši nepaprasta kelionė tik prasidėjo ir dar ilgai tęsis", - sakė B. Obama.

B. Obama ragino padaryti galą religinių bendruomenių - musulmonų ir budistų Rachinų valstijoje - keliamam smurtui, dėl kurio daugiau nei 100 tūkst. žmonių liko be pastogės.

JAV prezidentui atvykus į Mianmarą minios žmonių, kai kurie su JAV vėliavomis, užplūdo gatves.

Šiuo vizitu siekiama parodyti paramą prezidento Tein Seino (Thein Sein) vyriausybės pradėtoms reformoms po 2010 metais lapkritį pasibaigusio karinio režimo.

Pirmadienį buvo paskelbta dar viena kalinių amnestija, pagal kurią į laisvę turi būti paleista apie du trečdalius iš 66 kalinių.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder