Austrija: rusiškų dujų tiekimas šaliai sumažintas 15 proc.

Austrija: rusiškų dujų tiekimas šaliai sumažintas 15 proc.

Rusiškų dujų tiekimas į Austriją sumažintas 15 proc., apie tai ketvirtadienį pareiškė energetikos operatorės "E-Control" dujų padalinio vadovas Bernhardas Paincas (Bernhard Painz).

Dujų sumažinimas, pasak B. Painco, buvo užfiksuotas rugsėjo 11 d. "Vienas iš galimų paaiškinimų yra faktas, kad Rusija šiuo metu stengiasi pripildyti dujų saugyklas. Todėl mažiau dujų skiriama tranzitui ir eksportui į Europą", - sakė jis.

Kaip skelbia "Die Presse", Austrijos naftos dujų bendrovė OMV teigia buvusi iš anksto įspėta apie dujų tiekimo sumažinimą. OMV manymu, tokia situacija išliks artimiausiomis dienomis.

Trečiadienį apie rusiškų dujų tiekimo sumažinimą pranešė ir Lenkija. Naftos ir dujų bendrovė "PGNiG" tvirtina nuo rugsėjo 10 dienos gaunanti rusiškų dujų 45 proc. mažiau.

Slovakijos dujų bendrovė "Slovensky Plynarensky Priemysel" oficialiai patvirtino gaunanti 10 proc. mažiau dujų iš Rusijos nei įprasta. Be to, per kelias pastarąsias dienas apie sumažėjusias gaunamo rusiško kuro apimtis pranešė ir Vengrija bei Vokietija.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder