Aukso kaina pirmą kartą per dvejus metus nukrito žemiau 1 tūkst. 400 dolerių ribos

Aukso kaina pirmą kartą per dvejus metus nukrito žemiau 1 tūkst. 400 dolerių ribos

Birželio mėnesio pristatymo ateities sandorių aukso kaina Niujorke pirmadienį nukrito žemiau 1 tūkst. 400 dolerių už unciją, rodo naujienų agentūros "Bloomberg" duomenys. Kiek vėliau tą pačią dieną aukso kaina kiek atsigavo, pakildama iki 1 tūkst. 412 dolerių už unciją.

Kaip patikslina "Associated Press", pastarąjį kartą aukso kainos ties 1 tūkst. 400 dolerių už unciją riba siekė 2011 m. kovą. Dar prieš dešimt dienų viena aukso uncija kainavo 1 tūkst. 600 dolerių.

Anot "Bloomberg", auksas pinga augant susirūpinimui dėl Kinijos ekonomikos augimo tempų. Antra didžiausia pasaulio ekonomika pirmąjį šių metų ketvirtį išaugo 7,7 proc., kai tuo tarpu prieš metus šalies BVP ūgtelėjo 7,9 proc. Analitikai prognozavo, kad šis rodiklis padidės 8 procentais.

Tokiai aukso kainų dinamikai turėjo ir kiti veiksniai, tokie kaip žiniasklaidoje sklindantys gandai, esą Kipras gali išparduoti dalį savo aukso, kad surinktų lėšų, būtinų bankams rekapitalizuoti. Aukso kainoms įtakos galėjo turėti ir informacija apie JAV federalinio atsargų banko ketinimus nutraukti kiekybinio švelninimo programą (quantitative easing, QE), - gandai apie monetarinio ekonomikos skatinimo nutraukimą galėjo taip pat nusmukdyti aukso kainas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder