„VMG Group“ didins investicijas Vitebsko LEZ

„VMG Group“ didins investicijas Vitebsko LEZ

Lietuvos medienos pramonės gigantas „VMG Group“ nusprendė padidinti savo investicijas iki 200 mln. eurų vykdomame projekte Baltarusijos Vitebsko laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ).

Portalas „BelTA“ pranešė, kad kompanija ketina pastatyti 100 mln. eurų vertės medienos apdirbimo kompleksą, kuris turėtų būti pastatytas iki 2024 m. Jame bus gaminamos medžio drožlės, drožlių plokštės ir iš jų gaminami baldai. Taip pat čia įsikūrė ir antrinė įmonė „VMG WoodArt“.

Atsižvelgdama į LEZ esančią infrastruktūrą, įmonė teigia esanti pasirengusi gaminti baldus ir iš medžio masyvo, greta jau esamų planų su medžio drožlių plokštėmis. Todėl dėl šių naujų planų „VMG Group“ Vitebske ketina sukurti 1 tūkst. darbo vietų.

Pasak „VMG WoodArt“ direktoriaus pavaduotojo Dmitrijaus Golubiovo, naujas baldų gaminimo cechas pradės gaminti stalus ir kėdes 2021 m. Švedų kompanija IKEA, kuri ir padeda finansuoti šį projektą, bus pagrindinė gaminamos produkcijos pirkėja.

„Ilguoju periodu dėl šios įmonės mes turime gan ambicingų planų. Norint juos įgyvendinti, mums reikės užimti per 100 ha teritoriją. Iš jų 58 ha jau yra parengti statybai arba dar yra projektuojami“, – teigė D. Golubiovas.

Vitebsko LEZ administratoriai jau yra pasirengę padidinti elektros tiekimo apimtis ir nutiesti papildomą geležinkelio atkarpą iki planuojamos gamyklos.

1999 m. atsidaręs Vitebsko LEZ talpina daugiau nei 50 įmonių iš 14 valstybių, tarp kurių yra Vokietija, Čekija, Rusija, Lenkija, Jungtinė Karalystė, JAV, Izraelis, Kipras ir Estija. 2019 m. šioje teritorijoje dirbo apie 16,7 tūkst. darbuotojų. 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder